Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Manch Utd - Swansea
1
Rdeči vragi v letošnjem prstopnem roku niso bili pretirano aktivni, a verjetno še največjo okrepitev predstavlja trener Louis van Gaal. Moštvo je pod njegovim okriljem na pripravljalnih tekmah delovalo zelo solidno in je zmage nizalo kot po tekočem traku. Med drugim so premagali Liverpool, Real Madrid, Inter in Romo. Swansea, ki je nazadnje proti Villarealu klonil s kar 0:3, prevelikega zalogaja Unitedu ne bi smel predstavljati.

Nogomet - Anglija – Premier

Arsenal - Crystal P.
1
Arsenal je novo sezono pričakal v izvrstni formi, kar je dokazal z visoko zmago proti angleškemu prvaku Manchesetr Cityju (3:0) v angleškem superpokalu. Moštvo, ki je v lanski sezoni lep čas v premer ligi zasedalo prvo mesto, se je poleti še izdatno okrepilo, zato proti povprečnemu Crystal Palacu ne bi smelo imeti prevelikih težav.

Nogomet - Nemčija - Pokal

Stuttgarter Kicke - Borussia (D)
2

Čeprav sta moštvi nastopili v okrnjeni zasedbi, je bila Borussia v sredo prepričljivo boljša od Bayern Münchna in se zasluženo veselila superpokalne lovorike. Tudi zaradi tega se varovanci Jürgena Kloppa proti nižjeligašu Stuttgarter Kickersom ne bi smeli pretirano namučiti, četudi bodo zaradi poškodb manjkali Reus, Sahin, Gündogan, Hummels, Blaszczykowski in vratar Weidenfeller.

Nogomet - Mednarodni klubi - Prijateljske tekme

Real (M) - Fiorentina
1

Real Madrid je še močnejši, kot je bil lansko sezono, ko je osvojil ligo prvakov. Galaktiki so prvo lovoriko v novi sezoni že osvojili, potem ko so v evropskem supepokalu z 2:0 ugnali Sevillo. Glede na to, koliko zvezdnikov premore kraljevi klub, je težko verjeti, da bo Fiorentina na igrišču enakovreden tekmec.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Celje - Maribor
2
Maribor je poleg Olimpije in Domžal še edina neporažena ekipa prvenstva. Četudi so misli slovenskih prvakov verjetno tudi že na tekmi s Celticom, pa ima moštvo v svojem kadru več kot dovolj kakovostnih igralcev, da danes Celje zapusti s tremi osvojenimi točkami.