Diagnoza Parkinsonove bolezni

Susan Schneider je zanikala, da bi se 63-letni Williams pred smrtjo vdajal alkoholu, čeprav težav s tem sam ni nikoli skrival in je bil večkrat na zdravljenju. Enkrat se je celo pošalil, da se gre zdravit v gorice, če si morda vmes premisli. Kot kaže, pa je bila nasmejana zunanjost le maska, za katero se je skrival boj z depresijo.

Zadnjega udarca z diagnozo Parkinsonove bolezni očitno ni več zdržal. Gre za neozdravljivo obolenje živčevja in možganskih celic, ki upravljajo z gibanjem. Bolnika se spozna po tem, da se mu močno tresejo roke, nato sledijo težave s hojo in govorom in morda tudi demenca. Med slavnimi bolniki so ali so bili npr. igralec Michael J. Fox, boksar Mohamed Ali in papež Janez Pavel II.

Moč za iskanje pomoči in podpore

»Upamo, da bodo po Robinovi tragični smrti drugi našli moč za iskanje pomoči in podpore, ki jo potrebujejo za boj, s katerim se soočajo. Tisti, ki smo ga imeli radi, pa smo našli tolažbo v številnih izrazih sočutja in občudovanja za Robinom,« je med drugim sporočila Schneiderjeva.

Dobitnik oskarja za film Dobri Will Hunting je v sredo doživel posebno čast v New Yorku, saj je gledališka četrt Broadway v njegovo čast zatemnila luči. Broadway je enako čast izkazal v četrtek igralki Lauren Bacall, ki je umrla v torek v 89. letu starosti zaradi kapi. Oba sta namreč tudi nastopala na Broadwayu.

Na podelitvi emmyjev se mu bodo poklonili

Na 66. slavnostni podelitvi emmyjev, ki bo 25. avgusta, se bodo poklonili Williamsu. »Medtem ko se še nismo dokončno sprijaznili s to tragično novico, načrtujemo velik in spodoben poklon, ki si ga še kako zasluži,« je po poročanju revije Rolling Stone povedal producent podelitve Don Mischer.

»Vprašanje je, kaj lahko naredimo, da se Robina primerno spomnimo,« je o slovesnosti, ki jo bo v Los Angelesu gostil igralec Seth Meyers, še dejal Don Mischer.