Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Argentina - 1.liga

Newells - Gimnasia La Plata
1

Newells je bil z izjemo zadnjega medsebojnega obračuna na preteklih nekaj srečanjih vselej boljši od Gimnasie. Kljub ne najbolj blesteči formi so možnosti Newellsa za zmago relativno visoke, saj igra pred domačimi navijači, tekmec pa je na zadnjih petih tekmah vknjižil zgolj dva remija in kar tri poraze.

Nogomet - Belgija - 1. liga

Brugge - Cercle Brugge
1
V Belgiji so bili dosedaj odigrani šele trije krogi. Brugge je prvenstvo začel relativno uspešno, saj je dosegel dve zmagi in en neodločen izid, kar ga uvršča na drugo mesto tik za Anderlechtom. Obenem velja poudariti, da moštvo ni poraženo že na šestih tekmah. Cercle na drugi strani ne blesti. V prvenstvu je šele na 13. mestu, na zmago pa čaka že pet tekem.


Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Dinamo ZG - Split
1
Dinamo prav velikih težav v prvenstvu po pričakovanjih nima, saj je skupaj z Rijeko po štirih krogih še edini neporažen klub. Moštvo zato prav velikih težav proti Splitu ne bi smelo imeti, zlasti če vemo, da forma Dalmatincev v zadnjem času ni najboljša, kar je bilo očitno na zadnji tekmi proti Rijeki, ki so jo doma izgubili s kar 0:3.

Nogomet - Portugalska - 1.liga

Porto - Maritimo
1
Prvenstvo začenjajo tudi na Portugalskem. Tudi letos za glavna favorita veljata Benfica in Porto, v boj pa se zna vmešati še Sporting. Porto je v letošnjem poletnem prestopnem roku znova prodal kar nekaj svojih igralcev in ob tem zelo dobro zaslužil. Kljub temu bojazni, da danes ne bi zmagal, ne bi smelo biti, četudi je Maritimo v prejšnji sezoni zasedel solidno šesto mesto. Tudi gosti so namreč ostali brez številnih ključnih igralcev, med katerimi je vredno omeniti Vanderleya Diasa Marinha, lani drugega najboljšega strelca prvenstva, ki je odšel k Benfici.

Nogomet - Romunija - 1.liga

Steaua - Pandurii Targu
1
Steaua je najresnejši kandidat za osvojitev prvenstva. Aktualni romunski prvak izvrstno ne igra zgolj na domačih tleh, temveč tudi v Evropi, kjer ima zelo dobre možnosti, da nastopi v ligi prvakov. Možnosti Panduriia, da danes osvoji vsaj točko, so sila majhne, zlasti če upoštevamo, da na zmago v ligi še vedno čaka.