Veitova, članica mariborskega kluba Štajerska, je bila v prvem krogu kvalifikacij 24. (23,72) in se je kot zadnja po času uvrstila v nadaljevanje, Kristina Žumer, druga slovenska predstavnica v tem teku, pa je prvenstvo zaključila z 31. izidom (24,24). Brat slednje, Jan Žumer, je bil v kvalifikacijah na 200 m 27. (21,47).

"V polfinalu sem pričakovala boljši čas. V kvalifikacijah sem dala vse od sebe, v naslednjem teku pa mi je malo še ponagajal veter. Prvih 100 m je bilo še dokaj dobro, potem pa ni več steklo. Uvrstitev v polfinale je moj največji dosežek, saj sem doslej na velikih tekmah vedno obtičala v kvalifikacijah. Sem že na pol usmerjena v naslednje leto. Teči bom morala pod 23,30, da se bom uvrstila na SP v Pekingu. Več bom morala delati na startu in moči. V vadbi se bom posvetila predvsem temu, pa tudi sproščenosti, in upam, da bom ponovno občutila, kako je teči pod 23 sekundami," je po polfinalu povedala Veitova, ki ima osebni rekord 22,74, letos pa je že tekla 23,38.

Peta v tretji kvalifikacijski skupini

Bila je peta v tretji dopoldanski kvalifikacijski skupini in je morala dolgo čakati na razplet, saj so v drugi krog neposredno vodila le po prva štiri mesta iz skupin. "Psihično je bilo zame zelo naporno, ker dopoldne zelo nerada tečem. Izpolnila sem cilj in se uvrstila v polfinale, kjer bom lahko tekla sproščeno. Tudi po diskvalifikaciji ene izmed tekmovalk sem bila še sproščena, vendar sem imela slab ponovljeni start. Sam tek je bil 'zakrčen' in zato počasen. Tu sem izgubila nekaj desetink," je menila Veitova.

Žumrova je na tem EP že tekla na 100 m. "Več sem pričakovala na 200 m, zato sem kar razočarana. Res, da sem dobila neugodno drugo stezo, vendar sem naredila preveč tehničnih napak. Pozna se mi, da po poškodbi tekmujem šele mesec dni. Moj glavni cilj je, da pozdravim poškodbo. Sem polno zaposlena v Nemčiji in se vračam na inštitut Maxa Plancka, atletika pa je moj hobi," je dejala nekdanja olimpijka, več kot desetletje in pol stalna članica slovenske reprezentance. Ljubljančanka je kljub temu, da je atletika za službo na drugem mestu, izpolnila mednarodno normo za svoje že četrto EP.

Četrtič je na EP tudi njen brat Jan: "Slab nastop sem opravil danes. Upal sem sicer, da se bom lahko pripravil na EP, vendar mi to po poškodbi Ahilove tetive ni uspelo. To se je posebej poznalo v zavoju. Sezona je imela vrhunec očitno na začetku, ko še nisem imel težav, potem pa sem si pokvaril občutek v teku. Potrebujem premor, da se bom pozdravil. Upam, da se bom kaj naučil na napakah, ki sem jih napravil, in so bile tudi vzrok za težave s tetivo."