Dvaindvajsetletna Špilerjeva je po prestopu v prvi seriji v drugi vrgla le 52,29 m, v vse hujšem nalivu pa je nato s 64,48 m prehitela dve tekmovalki, dve pa sta ostali brez izida na tekmi, ki so jo začeli z več kot dvajsetminutno zamudo ter izpeljali s prekinitvami. Letos je tekmovalka iz Cundrovca pri Brežicah že vrgla 69,08 m, kar je slaba pol metra manj od kvalifikacijske norme (69,50 m), državni rekord pa je pred dvema letoma prestavila na 71,25 m.

Nekdanja mladinska svetovna podprvakinja in evropska mladinska prvakinja je tako kot na prejšnjih olimpijskih igrah in evropskem prvenstvu spet ostala brez finala. "Znova sem razočarana na veliki članski tekmi, to se mi prej v mladinski kategoriji ni dogajalo. Na ogrevanju sem se počutila zelo dobro, tudi meti so bili korektni. Potem pa je prišla tekma in na njej sem se zaustavljala v tretjem obratu. S tako tehniko pa nisem mogla metati več. Vremena ne morem kriviti, ker rada mečem v dežju. Ustavilo se mi je pri tehniki, malo se 'stisneš' in tak je potem izid. Že vse leto mi ne gre, kot bi si želela. Tako nisem šla na tekmo, kot sem bila vajena v preteklosti," je pojasnila Špilerjeva in dodala, da ne namerava več tekmovati v tej sezoni razen za reprezentanco. Dva tedna bo še trenirala, sledil bo premor in nato začetek priprav na naslednjo sezono.

Snežana Vukmirović se je prebila v finale troskoka na EP

Koprčanka Snežana Vukmirović je v kvalifikacijah troskoka drugega dne evropskega prvenstva v atletiki v Zürichu s 13,78 metra zasedla osmo mesto in se zanesljivo uvrstila v finale, ki bo na sporedu v soboto.

Vukmirovićeva, letos je že dosegla 13,90 m, je začela s 13,25 m, vendar z močnim vetrom v prsi (-2,7 m/s). V drugem skoku je izkoristila nekaj vetra v hrbet, predvsem pa tehnično veliko bolje izvedla poskus, in s 13,78 m (+0,6 m/s) krepko napredovala po razpredelnici. Pred zadnjo serijo je bila osma, še krepko v dvanajsterici možnih finalistk. Koprčanka, ki ima osebni rekord 14,58 m, je končala s 13,33 m (+2,2,3 m/s) in ostala osma.

Djordjevičeva 12. v finalu na EP

Nina Djordjevič je v finalu drugega dne evropskega prvenstva v atletiki v Zürichu v skoku v daljino zasedla zadnje, 12. mesto (6,19 m). To je bil njen prvi nastop na velikem tekmovanju. Koprčanka Snežana Vukmirović je v kvalifikacijah troskoka s 13,78 metra zasedla osmo mesto in se zanesljivo uvrstila v finale, ki bo na sporedu v soboto.

Djordjevičeva, članica velenjskega kluba, je v prvi seriji prestopila, po drugi, ko so ji namerili 6,19 m, pa je bila zadnja med finalistkami. Tam je ostala tudi po tretji seriji (6,14 m) in je ostala tudi brez dodatnih treh skokov, ki jih ima na voljo najboljša osmerica finalistk.