Pri 14 milijonih evrov prometa sta bili najprometnejši delnici Krke in Pivovarne Laško. Slednje so zaradi neuradnih informacij o velikem zanimanju med potencialnimi dokapitalizatorji pridobile več kot petnajst odstotkov. Spomnimo, da se je nadzorni svet Pivovarne Laško na julijski seji seznanil s potekom odprodaje naložb skupine Laško in tudi z iskanjem investitorja, ki bi Pivovarno Laško dokapitaliziral z najmanj 75 milijoni evrov. Predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko pa je napovedal, da bodo izbrali vlagatelja, ki bo ponudil za delnico največ in bo hkrati najprimernejši po »vseh merilih«.

Dokumentacijo za sodelovanje pri dokapitalizaciji Pivovarne Laško naj bi dvignilo kar 31 interesentov, pri čemer je bilo poleg 21 finančnih investitorjev tudi deset strateških vlagateljev oziroma pivovarn. Med njimi naj bi bili turški Efes Pilsen, danski Carlsberg, nizozemski Heineken, poljska pivovarna Van Pur, kanadsko-ameriški Molson Coors in belgijski AB InBev, ki se je (tedaj še Interbrew) pred dobrim desetletjem neuspešno boril za nakup Pivovarne Union.

Pivovarna Laško je tako v začetku julija na Seonetu objavila informacijo o začetku priprav na transparenten mednarodni proces iskanja ustreznega vlagatelja za pridobitev pomembnega deleža v lastništvu družbe ter napovedala, da bo o poteku postopka iskanja vlagatelja obveščala javnost v skladu z zakonom in borznimi pravili. V preteklem tednu so prav tako prek portala objavili informacijo, da so določene aktivnosti v procesu iskanja vlagatelja že v teku, vendar gre v tem trenutku še vedno za začetne aktivnosti. Od objave dne iz začetka julija do danes tako v procesu iskanja vlagatelja ni prišlo do takih sprememb oziroma informacij, za katere bi družba domnevala, da bi jih bilo treba objaviti.

Na splošno lahko trdimo, da je dogajanje na Ljubljanski borzi še vedno pod vplivom privatizacijskih postopkov, medtem ko so v tujini vlagatelji nekoliko manj naklonjeni delniškim trgom.