Takrat je bilo sporočil največ na reklamnih panojih, uperjena pa so bila zoper skoraj vse stranke razen SDS. Na Policijski upravi Kranj do zdaj niso odkrili niti enega samega storilca, čeprav so vandali popisali najmanj 20 velikih površin v mestnem središču ali v njegovi neposredni bližini. Tudi prvi mazaški napad na sodišče je še uganka.

»Julijske napise smo odstranili, novi pa so se pojavili v noči na ponedeljek. Varnostnik jih med obhodom še ni opazil, tudi naše varnostne kamere niso zaznale ničesar. Smo pa že večkrat prosili ministrstvo za pravosodje za posodobitev videonadzora, a je bila prošnja zaradi pomanjkanja denarja zavrnjena,« trdi Janja Roblek in dodaja, da so že podali tudi kazensko ovadbo, že drugo po julijskem prvem napadu z napisi na pročelju stavbe. Odstranjevanje slednjih je v prvem primeru stalo najmanj 500 evrov, a končnih podatkov še ni in tokrat je napisov več in so večji, zato bodo stroški odstranjevanja nedvomno višji. Najprej pa je treba ugotoviti, kakšno sredstvo je bilo za pisanje po pročelju sodišča uporabljeno, in šele na to se bodo lotili odstranjevanja. Videovarovanje sodišča za zdaj »pokriva« le vhod z zadnje strani stavbe, storilci pa so zato z lahkoto svoje početje skrili tako pred kameram kot varnostnikom.

Na Policijski upravi Kranj so nam v volilnem času potrdili prijave mazaških akcij, a so za zdaj očitno nemočni pred nočnimi pisci sporočil na sicer zelo vidnih površinah v Kranju. Tudi včeraj so nam policisti potrdili, da so prejeli kazensko ovadbo, a za zdaj drugih informacij nimajo. Za zdaj je mogoče sklepati le, da napisi »Falanga režimskega apartheida«, »Komunistične svinje« in drugi, ki so in še »krasijo« kranjsko sodišče, dokazujejo dokaj organizirano početje posameznika ali skupine storilcev.