Danski arhitekturni čudežni otrok je narisal načrte za preureditev živalskega vrsta na jugu države. Bjarke Ingels si je zamislil, da bi se živali v novem živalskem vrtu lahko prosto sprehajale in sploh ne bi imele občutka, da živijo v ujetništvu. Ljudje pa bi jih lahko opazovali iz podzemnih tunelov ali iz posebnih kletk na površju. Vse skupaj bi bilo podobno Trumanovem šovu za živali.

»Arhitektov izziv je ustvariti mesto, ki ponuja največ različnim ljudem – z različnimi ozadji, ekonomskim statusom, spolom, kulturo, izobrazbo in starostjo –, da lahko ti živijo skupaj v harmoniji,« so v sporočilu za javnost zapisali na družbi Bjarke Ingels Group. »Največji izziv pa je to narediti v živalskem vrtu,« so še dodali.

Obiskovalci živalskega vrta bodo leve lahko opazovali iz bunkerja, zakopanega v griču, in pande skozi zaveso bambusa. Medvede bodo lahko opazovali iz majhne lesene hiše, skrite v gozdu, žirafe pa skozi luknje, zvrtane v hrib. »Namesto posnemanja arhitekturnih rešitev v živalskih vrtovih po svetu smo se odločili stavbe čim bolj skriti in zliti z okoljem,« je pojasnil arhitekt.

Namesto gruč ljudi, ki se bodo trli pred kletkami, razvrščenimi po živalskem vrtu, bodo vsi usmerjeni na glavni trg. Slednji bo služil kot baza, skozi okna pa bodo obiskovalci lahko gledali v divjino. Živalski vrt bo razdeljen na tri kontinente, obiskovalci pa se bodo po njih lahko sprehajali v posebnih svetlečih kroglah, ki jih živali naj ne bi opazile.