Z uvedbo stečaja, ki ga je predlagal KBM Leasing, je sodišče za upraviteljico imenovalo Aljo Markovič Čas. Ta se je želela izogniti nastanku visokih stroškov in je Štormanovo zaseženo premoženje že oddala v najem.

Štormanova hči najela »domačo« gostilno

Zemljišče ob nekdanjem hotelu Štorman je za leto dni oddala družbi Eurotas, ki ima tudi predkupno pravico, zemljišče in zgradbo na Rimski cesti v Šempetru pa novoustanovljeni družbi Štorman, d. o. o. Solastnica teh nepremičnim je namreč Štormanova soproga, ki je maja letos s pogodbo o preužitku svoj lastniški delež prepisala na hčerko in je vztrajala pri odločitvi, da se lahko da premoženje v najem samo podjetju Štorman. Na tak način je družina začasno »rešila« vsaj gostilno in stanovanje v Šempetru, saj ima Štormanova hči, ki je ustanovila podjetje Štorman, d. o. o., zdaj tudi predkupno pravico za najete nepremičnine.

Celje bo z odprtjem Celeie dobilo še en hotel predvsem za poslovne goste. Aleksander Jančar oziroma njegovo podjetje Eurotas ima v lasti tudi nekoliko prestižnejši hotel Evropa v središču mesta, ki je bil kljub visokim cenam lani povprečno na mesec 62-odstotno zaseden, njegova kavarna s teraso pa je postala v mestu ena najbolj priljubljenih. Direktor podjetja Eurotas Zoran Podkoritnik nam je povedal, da imajo letos bistveno višjo zasedenost prenočitvenih zmogljivosti. V glavnem pri njih prenočujejo tuji poslovneži, vedno več pa je tudi turistov.

V hotelu Celeia imajo zdaj 51 standard in comfort sob ter dva nadstandardna apartmaja, a la carte restavracijo, sport pub Celeia in med drugim še teraso z razgledom na mesto. Posebej pomembno je, da bo v prenovljen hotelu dobilo delo 40 ljudi.

Prihajajo tudiIzraelci in Američani

Sara Ivaniševič iz Turistično informacijskega centra Celje pravi, da so v poletnih mesecih zaradi turistov skoraj vsi celjski hoteli v glavnem zasedeni. Po njeni oceni ima mesto ob Savinji ravno dovolj prenočitvenih zmogljivosti. V času mednarodnega obrtnega sejma so gosti v glavnem poslovneži, v preostalih mesecih pa prevladujejo obiskovalci iz tujine, ki si želijo videti mesto in njegove znamenitosti.

»Največ je Izraelcev, Američanov, Francozov in Angležev. Lahko bi rekla, da so vsi po vrsti najbolj navdušeni nad Starim gradom, sicer pa si zelo radi ogledajo tudi Pokrajinski muzej z rimsko cesto in razstavo lobanj celjskih grofov. Tisti, ki imajo s sabo otroke, zagotovo zavijejo v otroški muzej Hermanov brlog, zanima pa jih tudi svetovna popotnica Alma Karlin,« pravi Ivaniševičeva in tako čez palec ocenjuje, da Celje vsako leto obišče okoli 100.000 obiskovalcev, ki lahko prenočijo še v hotelu Faraon na Ljubljanski cesti, v hotelu Grande na Bežigrajski cesti, v hotelu Celjska koča na Pečovniku, v gostišču Hochkraut v Tremerjih, v Domu sv. Jožefa na Jožefovem hribu in v hostlu v Mladinskem centru Celje v središču mesta. Tisti, ki ne potrebujejo luksuza in vrhunske postrežbe, zelo radi prenočijo na Jožefovem hribu ali v hostlu Mladinskega centra, ki je cenovno zelo ugoden. Za prenočitev je namreč treba odšteti le okoli 29 evrov, sobe imajo svojo kopalnico in so lepo urejene, poleg tega je lokacija odlična zaradi bližine avtobusne in železniške proge ter mestnega jedra.