Večina prireditev 11. Kamfesta se bo odvila v starem mestnem jedru Kamnika, kot je v navadi, pa so organizatorji festival popestrili z nekaj novimi prireditvenimi kotički, do katerih se bo treba sprehoditi nekaj korakov bodisi v to ali ono smer iz središča.

Obiskovalce bo zagotovo navdušil novi gledališki oder v atriju dvorca na območju bivše kamniške smodnišnice, ki se ga drži ime Katzenberg. »Za vhodno rampo KIK se marsikaj dogaja in je precej zanimivosti, ki so vredne ogleda. Med takšnimi je tudi dvorišče bivše upravne stavbe, ki bo z nekaj sečnje in teptanja postalo zavetje za predstave in stand up komedije izbranih odrskih mojstrov,« napovedujejo organizatorji, člani KD Priden možic.

»Glavni oder bo spet stražil razgled in budil duhove na Malem gradu. Najpopularnejši oder Kamfesta bodo odprli ameriški etno punkerji Kultur Shock, predzadnji dan bodo na njem zadoneli Laibach, zadnje note pa bo odigral Simbolični orkester,« predstavljajo potek festivala organizatorji. Dodajajo, da bo tudi otroški oder Argeta Junior z ustvarjalnimi delavnicami in predstavami za najmlajše znova zavzel sence dreves v Keršmančevem parku, program z dodano vrednostjo, DDV program v Samčevem predoru pa bo tokrat v znamenju uličnih predstav in športnih izzivov. Koncerti manj znanih, a vseeno odličnih glasbenih zasedb bodo odmevali po različnih kamniških dvoriščih, projekcije Kina Kamfest pa bodo na dvorišču Osnovne šole 27. julija.

Kamfest se bo tokrat začel ob 16. uri s kulinarično prireditvijo Dvodnevni gurmansko-pivski festival na Trgu talcev. »Na Kamfest prihaja edinstvena paleta piv in okusov, ki jih boste lahko preizkušali na Trgu talcev. V okviru festivala se nam bodo s svojimi pivski mojstrovinami predstavili veliki in mali slovenski pivovarji. Vaše borbončice bodo lahko degustirale točena piva iz pivovarn Pelicon, Carniola, Bevog, Mali grad, Vizir, Humanfish, Rokovnjač, Pivovarne Union, predstavila pa se nam bo tudi trgovina Pivoljub s svojo ponudbo,« napovedujejo organizatorji in dodajajo, da se dobrem pivu prileže tudi dobra hrana. Zato bodo kamniški gostinci znova predstavili Okuse Kamnika – od gorčice do trniča.

Slovesnima otvoritvenima nagovoroma direktorja festivala Roka Kosca in župana Marjana Šarca bo ob 19.30 sledila otvoritvena povorka Kremšnite, skupine osmih glasbenikov iz različnih držav. »Svojo glasbo opisujejo kot balkansko-slovensko, prevladujejo pa pihala, harmonika in tolkala. Počutili se boste, kot da ste na Guči, a malo bolj sofisticirano,« napovedujejo organizatorji.

Podrobnejši program festivala pa je tokrat poleg na spletni strani www.kamfest.org dostopen tudi prek aplikacije na pametnih telefonih. av