Od sloga kuhinje naj bi bil odvisen tudi videz omaric. Če je vaš dom tradicionalen, z veliko lesa in staromodnim šarmom, potem boste poiskali omarice v enakem slogu. Najbolj pogost material za kuhinjske omarice je še vedno les, saj je odporen, lahko ga pobarvate in dobite ga v nešteto različnih oblikah. Drugi materiali vključujejo nerjaveče jeklo, plastični laminat in podobno. Vse je odvisno od vašega okusa in denarja. Jeklene ali lesene omarice so večji zalogaj kot laminat.

Barve in kuhinji primeren slog

Ko se odločite za material, je na vrsti barva. Možnosti je nešteto - že samo pri lesenih omaricah je ogromno različnih odtenkov rjave, lahko pa jih tudi pobarvamo. Če pa izberete kovino, je ta že sama po sebi videti čudovita.

Osredotočite se na slog vrat omaric, ki bodo služila kot okrasni element. Za moderne kuhinje izbirajte enostavnejše linije, za tradicionalen videz pa izberite nekoliko bolj bogato oblikovana vratca. Če imate to možnost, potem odnesite domov nekaj vzorcev in poglejte, kako bi se podali vaši kuhinji. Če se ne morete odločiti med dvema različnima vzorcema, pa izberite oba.

Ročaji naredijo omarice edinstvene

In še nekaj o dodatkih - sem sodijo tudi ročaji za odpiranje vratc. Če je navdih za vaš dom preprostost, potem se odločite za podolgovate in ozke ročaje. Na voljo imate bogato izbiro, če ste se odločili za pohištvo po meri, pa lahko želeni model ročajev poiščete in naročite tudi prek spleta. Ti dodatki naredijo kuhinjske omarice resnično unikatne.

Stil kuhinjskih omaric je neomejen. Če se nikakor ne morete odločiti, potem najemite notranjega oblikovalca, ki lahko vaše ideje spremeni v realnost.

Vir: www.freshome.com