Za svoje aktivnosti ni prejel nobenega nadomestila

Kar se tiče njegovega delovanja na mestu poveljnika civilne zaščite, kjer je od aprila letos po odhodu dolgoletnega poveljnika Slobodana Stojanoviča, je dejal, da za svoje aktivnosti, med drugim tudi za več kot 60 dni pripravljenosti, ni prejel nobenega nadomestila. Doslej je prejel le nekaj evrov preko dveh potnih nalogov za povračilo prevoznih stroškov s službenega potovanja.

Na pobudo županovega kabineta je podpisal podjemno pogodbo, ki velja od 1. junija letos in natančno opredeljuje, katere aktivnosti naj bi za mestno občino opravljal. Zagotovil je, da ne gre za enake stvari, ki jih poveljnik opravlja v okviru svojih rednih nalog.

"Takšna je bila ocena županstva. Jaz sem precenil, če to zmorem in sem pripravljen to početi. Bil sem pripravljen v dobri veri to narediti in sem posebej opozoril, da preverijo združljivost s funkcijo člana mestnega sveta. Ali je bila tu narejena napaka, ta trenutek ne vem niti sam. Upam da ne, a če je bila, naj se napaka popravi tako, da se pogodba razklene. Z moje strani s tem ne bo nobenih težav. Ob tem pa naj se ugotovi tudi, ali je bila storjena namerno, in če je bila, naj se ukrepa proti tistemu, ki je to storil," je dejal Verlič.

Doslej je v skladu s pogodbo poročilo oddal za mesec junij in za to v ponedeljek prejel prvih 800 evrov neto, oddati namerava tudi drugo poročilo, potem pa bo po njegovem počasi moralo biti jasno, kako je s to zadevo.

Obtožbe Stojana Auerja ga niso presenetile

Sicer pa ga obtožbe Stojana Auerja niso presenetile. Kot je dejal, je pričakoval, da ga bo slej ko prej skušal "nažgati po nagi riti", vprašanje pa je, ali mu bo to v tem primeru tudi uspelo. Kot eden redkih mestnih svetnikov se namreč težko strinja z njegovim načinom dela, ki je v zadnjih osmih letih temeljil predvsem na negativnostih, večnem nasprotovanju in demagogiji. Ker je sam na to ves čas opozarjal, domneva, da ga zaradi teh dejstev Auer verjetno nima posebej rad.

Ob vsem skupaj se počuti tudi osebno prizadetega, saj meni, da je v svojem življenju opravil že veliko prostovoljskega dela v različnih organizacijah. Sam si predvsem želi zaščititi civilno zaščito in njene pripadnike, ki opravljajo zelo dobro in odgovorno delo.

Spomnimo ...

Predsednik Liste za pravičnost in razvoj Auer je ta teden vložil prijavo protikorupcijski komisiji zaradi po njegovem sporne sklenitve podjemne pogodbe za svetovanje med županom Fištravcem in Verličem.

Iz kopije pogodbe, ki jo je posredoval medijem, je razvidno, da naj bi Verlič od začetka junija do konca novembra letos prejemal 800 evrov neto mesečno, v zameno pa bi vodilnim na občini med drugim svetoval pri pripravi in organizaciji pomoči pobratenemu srbskemu mestu Kraljevo, prevzel pripravo delovne akcije mladih gasilcev v Kraljevu in organiziral obisk direktorjev komunalnih podjetij v omenjenem srbskem mestu.