Dalije so med najlepšimi poletnimi cvetlicami, saj so edinstvene po velikosti, obliki in raznobarvnosti cvetov. So pravi zaklad, ki nam polepša vrtove. Njihova uporabnost je raznolika. Nižje sorte lahko uporabljamo za obrobe zelenjavnih in cvetličnih gredic ali pa jih posadimo v okrasne posode in z njimi polepšamo balkone in terase. Višje sorte posadimo v skupino in tako poudarimo določen del vrta. Pridite in si jih oglejte v cvetenju!

Razstava dinozavrov gostuje do konca meseca

Pred štirimi leti so v Arboretum prvič pripeljali dinozavre. Odziv obiskovalcev je bil fantastičen, zato so se letos vrnili z največjo razstavo dinozavrov v Sloveniji, saj je v park postavljenih kar 65 prazgodovinskih živali. Nekateri med njimi celo premikajo glavo in rep, dihajo, obračajo oči in spuščajo zvoke. Na predstavah kostum tiranozavra ali velociraptorja, ki je videti kot živ dinozaver, obleče animator. Na ogled pa so še triceratops, mamenhizaver, brahiozaver, alozaver, igvanodon, stirakozaver ...

Prireditve za odrasle in otroške delavnice

Arboretum tudi avgusta prireja različne dogodke. Ob sobotah med 18. in 20. uro se lahko udeležite Mantre Gajatari, hvalnice soncu, za mir v telesu, umu in duši na ravni posameznika, naroda in sveta. Joga v parku poteka vsako nedeljo med 17. in 18.30. O cepljenju vrtnic pa boste izvedeli vse v soboto, 23. avgusta, med 10. in 11. uro. Otrokom sta namenjeni lutkovna delavnica (izdelava veverice) v soboto, 9. avgusta, med 10. in 12. uro, ter gledališka delavnica s ŠAD Mavrica, ki bo potekala v sredo, 20. avgusta, med 16.30 in 19. uro. Na prireditve se prijavite po elektronski pošti prireditve@arboretum.si.

Čarobni dan v znamenju otroške ustvarjalnosti

Začetek šolskega leta je v Arboretumu Volčji potok v znamenju Čarobnega dneva, ki je namenjen zabavi otrok. Otroci bodo v ustvarjalnih delavnicah risali, kiparili, izdelovali lutke in druge predmete, bolj živahni pa se bodo športno udejstvovali. Na glasbenih dogodkih se bodo otroci zabavali in skupaj z nastopajočimi glasbeniki zapeli ušesom prijazne melodije. Za ceno ene vstopnice lahko v park vstopi vsa družina. Čarobni dan bo potekal v nedeljo, 31. avgusta, od 10. do 17. ure pri otroškem igrišču. Več informacij in prijave na spletni strani www.carobnidan.si.