Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Championship

Nottingham - Blackpool
1

Angleški drugoligaši danes začenjajo novo sezono, zato prava razmerja moči med njimi še niso povsem znana, je pa bolj ali manj jasno, da bo Blackpool le čudež rešil izpada v tretjo ligo, medtem ko se bi Nottingham Forrest z nekaj sreče lahko boril za napredovanje, vsekakor pa bi moral končati v zgornji polovici lestvice. Zaradi očitne razlike v kvaliteti igralcev bi bilo vse razen zmage za domače kar boleč udarec.

Nogomet - Francija - 1.liga

Lille - Metz
1

Tudi v novi sezoni je v Franciji nesporni favorit za naslov prvaka le eden, PSG. Med njegove najresnejše konkurente lahko štejemo enaka imena kot v zadnjih letih, predvsem Monaco in Lille, za Evropo pa se bodo verjetno borili še Lyon, Marseille in Saint Etienne. Lille je lani blestel predvsem z izjemno obrambo, ta pa bo njegovo najmočnejše orožje tudi letos, kar se je pokazalo že na prvi uradni tekmi sezone proti Grasshopperju (2:0). Metz je lani v drugi ligi precej prepričljivo opravil s konkurenco in se vrnil med francosko elito, že takoj ob povratku pa ga čaka eno najtežjih gostovanj v sezoni, s katerega se bo le stežka vrnil s kakšno točko.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Maribor - Gorica
1

Mariborčani so imeli od torkove tekme na Cipru dovolj časa za regeneracijo, zato Šimundža verjetno ne bo preveč eksperimentiral s postavo. Če bo na igrišče poslal večino standardnih članov začetne enajsterice, se Gorici ne piše nič dobrega, saj so Primorci še daleč od prave forme in igre, ki jih je krasila v lanski sezoni, saj so po prevetritvi igralskih vrst zaenkrat precej neprepričljivi – na petih uradnih tekmah nove sezone so zabeležili remi in štiri poraze.

Nogomet - Rusija - 1.liga

Zenit - Torpedo Moskva
1

Torpedo je v prvem krogu prvenstva doživel visok poraz proti CSKA (1:4), tudi danes pa ga ne čaka nič lažja naloga, saj gostuje še pri drugem kandidatu za naslov prvaka. Zenit je v prvem krogu pokazal dobro formo in zmagal s 4:0, zato v tem paru vse kaže na še eno visoko zmago domačina.