Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Evropska liga

Molde - Zorya
1

Molde prepričljivo vodi v norveškem prvenstvu, kjer je na 18 tekmah doživel le en poraz. V prejšnjem krogu kvalifikacij je brez težav odpravil Gorico, tudi proti ukrajinski Zoryi pa ne bi smel imeti prevelikih težav, saj so gostje šele začeli sezono in še niso dobro uigrani, o čemer pričata tudi dva poraza v uvodnih krogih ukrajinskega prvenstva.

Nogomet - Mednarodni klubi - Evropska liga

Viktoria Plzen - Petrolul
1

Viktoria je lani izločila Maribor in nato igrala v ligi prvakov, v češkem prvenstvu pa končala na drugem mestu. Gre za izkušeno in kvalitetno moštvo, ki bi moralo biti sposobno preskočiti romunsko oviro, v prid Čehom pa gre tudi rezultat prve tekme, ki se je končala z 1:1.

Nogomet - Mednarodni klubi - Evropska liga

Torino - Brommapojkarna
1

Torino je že na prvi tekmi z zmago 3:0 razrešil vse dvome o skupnem zmagovalcu dvoboja, tudi na povratni tekmi pa gre pričakovati še eno zmago Italijanov, pa čeprav so še v fazi priprav na novo sezono, saj njihov tekmec preživlja katastrofalno sezono. Brommapojkarna namreč v švedskem prvenstvu po 17 krogih prepričljivo zaseda zadnje mesto, zbrala pa je le 9 točk. Verjetno je povratna tekma v Torinu trenutno za njih zadnja briga.

Nogomet - Mednarodni klubi - Evropska liga

Rijeka - Vikingur Gota
1

Kekovi varovanci meljejo vse pred seboj, saj so nanizali že 12 zaporednih zmag. Na Ferskih otokih so slavili s 5:1 in že poskrbeli za napredovanje, na Kantridi pa se bodo verjetno še enkrat znesli nad Severnjaki, ki spadajo med nogometne amaterje. Tudi če bo Kek spočil nekaj nosilcev igre, bo še vedno na zelenici igra mačke z mišjo.