PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Prijateljske tekme

Slovenija - Rusija B
1
Slovenci so v prvem delu turnirja pričakovano ugnali Angolo in Kitajsko, razočarali pa so v dvoboju z rusko B reprezentanco. Po tisti tekmi je imel Jure Zdovc svojim varovancem prav gotovo veliko za povedati, oni pa imajo srečo, da so danes dobili priložnost za popravni izpit. Ker ne gre dvomiti v motivacijo naših košarkarjev, ki se želijo odkupiti za prvi poraz in popraviti vtis, bo tokrat verjetno tekma že pred zadnjimi minutami odločena v slovensko korist in KZS bo prejela nov pokal za v svoje vitrine.

Košarka - Prijateljske tekme

Kitajska - Angola
1

Kitajci so se predstavili v dobri luči, saj so pred svojimi navijači premagali Ruse in Angolo, izgubili pa le proti Sloveniji in nekoliko nesrečno ostali brez finala. V ponovnem obračunu z Afričani ne bi smelo biti večje dileme o končnem zmagovalcu, saj je Angola prikazala daleč najmanj od vseh na turnirju.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Istra 1961 - Rijeka
2

Kekova Rijeka melje vse pred seboj. Po zmagi v superpokalu proti Dinamu je prejšnji teden na Kantridi s 4:2 padel tudi Hajduk, Rečani pa prav tako blestijo tudi v evropskih pokalih. Ker so pred dnevi na Ferskih otokih zmagali s 5:1, se jim ni treba hraniti za povratno tekmo in lahko danes v prvenstvu odigrajo na vso moč in poskušajo priti do novih treh točk. Istra je v prvih dveh krogih z dobro obrambo, bolj ali manj bunkerjem, prišla do dveh remijev, a proti Rijeki se bodo soočili z najtežjim nasprotnikom do sedaj in verjetno jih čaka previsoka ovira.

Nogomet - Nemčija - 2. liga

Kaiserslautern - Munchen1860
0

Že v prvem krogu se v drugi nemški ligi obeta derbi med ekipama, ki si obe želita napredovanja. Ker moštva še niso uigrana in so razmerja moči še neznanka, bo verjetno prvi cilj obeh trenerjev, da se izogneta porazu. Domači imajo sicer prednost domačega igrišča, a se bodo morali za tri točke krepko potruditi, saj tudi levi nameravajo prvenstvo začeti vsaj s točko.