Verlič se je med drugim odzval na trditve direktorja Matjaža Seklja na nedavni tiskovni konferenci, ko je ta razlagal, da bodo enostranske prekinitve pogodb treh igralcev morda celo predmet pravne presoje. »Drsalke sem čakal najmanj dva meseca. V tem času sem igral s starimi, ki so že razpadale. Velikokrat ni bilo palic in druge opreme. Od pogodbe se je Olimpija držala bore malo obveznosti, medtem ko sem jaz izpolnil vse,« je zapisal Miha Verlič, tudi član olimpijske reprezentance iz Sočija, in se vprašal, kako je lahko pogodba med njim in klubom še veljavna, če se ena od strank ne drži obvez.

Za Verliča je dvom, ali je pogodba kljub vsemu še vedno veljavna, nedostojen in žaljiv, kot pravi. Razpisal se je tudi o morali in pristavil, da sploh ni najhuje, da igralci niso dobivali plač. »Problem je bil v odnosih. Nikogar iz uprave kluba ni skrbelo, kako bomo hokejisti plačali stanovanje, kaj bomo jedli, kako bomo preživeli. Danih obljub uprava ni izpolnila. V garderobi ni bilo nikogar za božič, novo leto, po koncu sezone v EBEL ali po osvojenem naslovu državnega prvaka. Zaupanja z moje strani ni več. Ko je zaupanje izgubljeno, postane sodelovanje nemogoče. Odkar sem vodstvo pozval, naj mi poravna dolg, ni bilo bilo nobenega odziva, čeprav so od takrat pretekli že štirje meseci,« je svoj pogled na kritične razmere v zadnji tivolski sezoni ocenil Miha Verlič, ki bo v novi zimi nosil dres Gradca.

Dodajmo, da je Olimpija ob koncu tedna predstavila svojo prvo tujo okrepitev. Pogodbo je podpisal 24-letni ameriški napadalec Matt White, ki je nazadnje igral v tretji ameriški ligi za Ontario in bil soigralec Gašperja Kopitarja. mag