Mollema (Belkin) in Rodriguez (Katjuša) sta zaostala 14 sekund, toliko kot četrtouvrščeni Španec Mikel Nieve (Sky). Francoz Tony Gallopin, zmagovalec lanske dirke, je bil peti, zaostal je 26 sekund.

Jan Polanc (Lampre) je na koncu osvojil 66. mesto, zaostal je 11 minut in 36 sekund, Borut Božič (Astana) pa je sicer sprva bil na startni listi, a ga na dirki ni bilo.

Španec, ki je francoski pentlji ostal tik pod zmagovalnim odrom, si je pot do zmage odprl na zadnjem vzponu, ko je imel dovolj moči, da je napadel in priključil vodilnim kolesarjem. Na spustu se je odpeljal naprej in zadržal prednost.

Sicer pa je prvi s pobegom poizkusil Amets Txurruka, ki je imel tudi šest minut prednosti, a je glavnina na čelu z Movistarjem člana Caje Rural brez težav ujela. Neuspešni so bili tudi preostali pobegi, na zadnjem vzponu pa je eden od pobegov le uspel. Na vrhu sta skupaj prikolesarila Valverde in Rodriguez, pridružili so se jim še Nieve, Mollema in Adam Yates. Slednji je iz boja izpadel zaradi padca, Valverde pa razlike ni zapravil.