Kot je pevka, ki je leta 2013 dominirala na glasbenih lestvicah z Royals, zapisala na svoji Facebook strani, je naslovna pesem že gotova, pri pisanju pa ji je pomagal Joel Little.

"Vesela in ponosna sem, da sem bila imenovana za 'kuratorico' za filmsko glasbo za prvi del filma Mockingjay," je glasbenica zapisala na svoji Facebook strani.

Filmska trilogija v režiji Francisa Lawrencea nastaja po istoimenski romanih ameriške pisateljice Suzanne Collins. Postavljena je v bližnjo prihodnost, kjer so lakota, suša in požari povzročili uničenje ZDA. V novi državi Panem se je skupina mladostnikov prisiljena v televizijskem šovu boriti do smrti.

Prvi del nosi naslov Arena smrti, drugi Kruto maščevanje. V filmu je vlogo najstnice, ki se mora udeležiti iger, v katerih se 24 izbrancev spopade na življenje in smrt, odlično odigrala Jennifer Lawrence.

Izbira Lorde, da bo poskrbela za glasbo tretjega nadaljevanja franšize, se sklada s tem, komu je v prvi vrsti ta namenjena - najstnikom in mlajšim odraslim. "Ko sem spomladi na snemanju sedel skupaj z Lorde, sem bil presenečen, kako je takoj razumela, kaj želimo doseči s filmom," je dejal režiser filma. "Komaj čakam, da bom lahko to, kar je naredila, delil z oboževalci," je dodal.