Pod oznako Sony Walkman W273 se skriva par trpežnih slušalk, k v svoje nedrje (beri notranji spomin), sprejme 4 GB glasbenih vsebin – to je dovolj prostora za približno do 2000 skladb. Nimamo torej opravka z napravo, v katero priključimo slušalke, temveč gre tu za slušalke, v katere je vgrajen predvajalnik.

Tovrstnih modelov je na trgu kar nekaj, naprava, ki smo jo mi preizkusili, pa je posebej zasnovana za aktivne uporabnike. Njena oblika namreč omogoča zelo udobno in stabilno nošenje v ušesih (primerno za tek in druge športne aktivnosti), najbolj pa navduši vodotesnost. To pomeni, da bo plavanje odslej precej bolj zanimivo, saj vas bo na treningih lahko vedno spremljala priljubljena glasba. Vendar, razumljivo, kakovost zvoka pod vodo ni odlična. Vodotesnost se zdi bolj smiselna za tek v dežju, ali pa tuširanje po vadbi.

Napravo nadzorujemo prek malih gumbov na samem ohišju slušalk. Sprva se sicer zdijo nerodni, vendar z nekajkratno rabo se uporabnih na njih hitro navadi. Slušalke so med nošenjem lahke in stabilno služijo uporabniku.

Polnimo jih s pomočjo priloženega vmesnika. Preko tega tudi nalagamo glasbo na napravo. Odlična lastnost polnilnika je, da nam v pičlih treh minutah polnjenja ponudi za 60 minut zmogljivosti predvajanja skladbe. Če slušalke v celoti napolnimo, imamo na voljo do 8 ur poslušanja. Cena: 67 evrov.