Ivo Jan je v daljšem poročilu zapisal, da je na trenersko mesto prišel oktobra lani, ko je bilo moštvo fizično zelo slabo pripravljeno in psihično na tleh. Sistema igre ni bilo, zato je moral vse začeti znova. Poudaril je, da je z garderobo zgledno sodeloval, saj je s hokejisti vzpostavil medsebojno spoštovanje. Jan je razkril, da je Scott Howes odšel iz Ljubljane, ker njegova rehabilitacija poškodovanega kolena ni bila na profesionalni ravni. Sredi sezone so se začele težave z izplačevanjem plač igralcem in trenerju, vse manj časa sta v Tivoliju preživela tako fizioterapevt kot zdravnik. Slednji po Janovih besedah sploh ni želel napisati napotnice Howesu, ker mu je klub dolgoval denar.

Vsake toliko časa so se dogajali izbruhi nezadovoljstva, je nadaljeval Jan. Na tekmi v Innsbrucku je zadnjo tretjino izpustil Jack LaPlante, ker se mu je zlomila palica, klub pa mu ni priskrbel rezervne. »Kljub vsemu so bili igralci zelo potrpežljivi in izjemno iznajdljivi,« je Ivo Jan stopil v bran garderobi. Zdaj že nekdanji trener tivolske zasedbe priznava, da je moral na IceFestu v Sarajevu lagati novinarjem o bolezni Pascala Morencyja. Resnica je, da na tekmi proti KAC ni igral zato, ker mu klub do sredine januarja ni uspel naročiti pravega modela hokejskih palic. Kot pravi, so nekateri hokejisti igrali tudi z manjšimi poškodbami in s tem tvegali dodatne zdravstvene težave. »Do vrelišča je prišlo v Sarajevu, ko je Žiga Grahut prejel udarec v glavo, v dvorani pa ni bilo nikogar, ki bi mu pomagal. To se ni zgodilo ne prvič ne zadnjič,« je opisal.

Ivo Jan v poročilu omenja, da je moštvo na gostovanju v Dornbirnu ostalo brez načrtovane večerje, zato je direktor Sekelj predlagal, naj na dolgo pot vzamejo svojo hrano. Igralci so se morali zvečer zadovoljiti z obiskom restavracije s hitro prehrano, čez dan pa so si sami pripravili testenine. Jan je zapisal, da se je kolektiv po zaključku sezone v EBEL vse bolj zavedal resnosti položaja, vrh kluba pa pravega pojasnila, kdaj se bodo zadeve uredile, ni podal. »Vse skupaj bi bilo lažje, če bi nekdo stopil do nas in nam povedal, kakšno je stanje in kakšni so konkretni načrti za sanacijo dolga. Prav tako sem prepričan, da bi bilo manj slabe volje, če bi imeli igralci nemoteno oskrbo z osnovnimi sredstvi,« je še pristavil Ivo Jan.

Na socialnem omrežju Twitter so se v zadnjem času oglasili še nekateri tuji hokejisti, ki so v zadnji sezoni nosili dres Olimpije. Jeff Ulmer se je vprašal, kako lahko klub podpisuje nove pogodbe, če je uprava dolžna številnim hokejistom. Pascal Morency je bil še bolj neposreden. Včeraj nam je dejal, da se mora položaj Olimpije spremeniti: »V klub je treba vrniti vrednote pravičnosti in poštenosti.« Morency pravi, da bi lahko bila Ljubljana idealen kraj za igranje hokeja, a je opozoril na številne nevšečnosti, kot so pomanjkanje medicinske oskrbe, palic, drsalk in celo hrane.

»Olimpija manipulira, njeni igralci so ujetniki sistema. Ni važno, ali dobijo plačo ali ne, vsi vemo, da bodo prihodnjo sezono spet igrali v Tivoliju, saj druge možnosti nimajo. To ni pošteno! Te igralce imam zelo rad in zaslužijo si boljše pogoje. Zelo spoštujem Iva Jana. Vedno se je boril za pravice hokejistov, zdaj pa so igralci izgubili takšnega človeka, saj je moral oditi iz kluba,« je razlagal Pascal Morency, do katerega je klub poravnal vse finančne obveznosti. To je tudi glavni razlog, da je javnosti razgrnil resnico, o svoji nameri pa je že pred časom obvestil tivolsko pisarno.

Sage pa očitno še zdaleč ne bo konec, saj Miha Verlič po naših informacijah že sestavlja odprto pismo, v katerem bo podrobneje predstavil svojo plat zgodbe. Trije hokejisti, ki so zaradi neizpolnjevanja obveznosti v pogodbi prekinili sodelovanje z Olimpijo, se nikakor ne strinjajo z izjavami Matjaža Seklja na ponedeljkovem druženju z novinarji, ko je govoril, da bodo njihovi primeri morda celo predmet pravne presoje. Žiga Grahut je medtem že zanikal Sekljeve trditve, da se omenjeni Celjan zdaj želi vrniti v klub. Grahut je pojasnil, da bo v prihodnji sezoni nastopal za švedskega tretjeligaša Vastervik.