Svet zavoda je po drugem razpisu odločal med dvema kandidatkama: sedanjo v. d. ravnatelja Renato Zupanc Grm in Viktorijo Rangus, ki je tam že bila ravnateljica dva mandata. Slednji je uspelo pridobiti potrebno večino, v Šentjerneju, kjer se mnogi z izbiro ne strinjajo, so zato nestrpno čakali na resornega ministra. Ta je pred dnevi izbrani kandidatki izdal negativno mnenje, ker jo bremeni več kazenskih ovadb, so pojasnili na ministrstvu. A dokončno imenovanje bo v rokah sveta šole.

Člani sveta zavoda so sicer že preslišali mnenji učiteljskega zbora in sveta staršev, ki sta podprla Zupanc-Grmovo, občinski svetniki pa so si med prvim in drugim razpisom premislili ter v drugo podprli Rangusovo. Starši so bili na nogah, saj so prepričani, da ta za vodenje šole ni primerna, sooča se z obtožbami o domnevnih nepravilnostih in mobingu. Na šoli se je oglasila šolska inšpektorica, očitke glede domnevnih kršitev kolektivne pogodbe, nepreglednega delovanja sveta zavoda in spornih sorodstvenih vezi članov sveta zdaj preverjajo v komisiji za preprečevanje korupcije in na inšpektoratu za delo.

V Šentjerneju se bo svet zavoda vnovič sestal med 18. in 21. avgustom, ko se bodo morali člani odločiti, ali Rangusovo imenujejo za ravnateljico ali bodo le prisluhnili tudi mnenju ministra. V tem primeru lahko izberejo samo vršilca dolžnosti, ki bo šolo vodil do imenovanja novega ravnatelja oziroma največ eno leto.