Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Belgija - 1. liga

Oostende - Anderlecht
2

Anderlecht je sezono začel z zmago v belgijskem superpokalu, v prvenstvu pa je pot do obranitve naslova prvaka prav tako začel prepričljivo z zmago s 3:1. Zmagovita serija se bo verjetno nadaljevala tudi proti Oostendeju, ki je klub srednje kakovosti v Belgiji, ki najbrž ne bo niti blizu mestom, ki vodijo v evropske pokale, zato bi bil že remi proti največjemu belgijskemu klubu lep uspeh.

Nogomet - Nemčija - 2. liga

Fortuna Dusseldorf - Eintracht (B)
1, 0

Fortuna je lani v drugi nemški ligi osvojila šesto mesto, moštvo pa poleti ni doživelo večjih sprememb, kvečjemu se je še nekoliko okrepilo, zato bo cilj v novi sezoni priti čim bližje vsaj tretjemu mestu, ki ponuja možnost napredovanja. Če so takšna pričakovanja realna, bo vidno že danes, ko jih čaka pravi test, dvoboj s prišlekom iz prve lige. Je pa Eintracht po izpadu doživel kar precej sprememb v igralskih vrstah, zato verjetno ekipa še ni dobro uigrana, nekaj igralcev pa mučijo tudi poškodbe. Vse kaže na to, da bodo zmagi bližje domači.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Zavrč - Domžale
1, 0

Oba kluba sta podobno dobro začela novo sezono. Zavrč je slavil gostujoči zmagi proti Celju in Rudarju, Domžale pa so prav tako vknjižile šest točk z zmagama proti Gorici in Celju. Obe moštvi še nista prejeli zadetka, zato se obeta izenačen boj za točke, vendar glede na lanske predstave Zavrča na svojem stadionu, kjer je ugnal vse najboljše slovenske prvoligaše, se Domžalam ne piše nič dobrega in bodo verjetno z veseljem vzele tudi točko.

Tenis - ATP - Washington

Nishikori Kei - Lacko L.
1

Nišikori je imel po Wimbledonu en mesec počitka, v Washingtonu pa se je vrnil na sceno. Odlični Japonec je v zadnjih letih postal eden najboljših na svetu in le še vprašanje časa je, kdaj se bo na kakšnem večjem turnirju prebil vse do konca. Svoj talent bi moral pokazati tudi proti Slovaku, ki je na ATP lestvici na 91. mestu, in čeprav je še malo zarjavel, skok v tretji krog ne bi smel biti pod vprašajem.