Po spletu je zakrožil razpis, ki ga je v torek objavilo mariborsko komunalno podjetje Nigrad oziroma hčerinska družba Nipa, ki naj bi se sicer ukvarjala z vzdrževanjem in urejanjem zelenih površin in okolice. Direktor Vladimir Krajcer si z njim išče bodočega svetovalca, pri čemer so zelo zanimivi razpisni pogoji. Kandidat mora biti namreč po poklicu natakar, obvladati mora ruski jezik, »zaželena je licenca Fife, Uefe ali druga primerljiva licenca«. Kakšne bodo delovne naloge svetovalca, ki bi ga zaposlili za nedoločen čas, ni natančno navedeno, veseliti pa ga mora dinamično in odgovorno delo, so še zapisali. Rok za prijavo je nenavadno kratek, zgolj tri dni. Vse to kaže na možnost, da je razpis prirejen določenemu kandidatu, ki ga Krajcer želi zaposliti, a je moral kot direktor podjetja v posredni občinski lasti kljub temu objaviti javni razpis.

Krajcer tega pravzaprav ne zanika. V odzivu je zapisal, da je Nipa »zaznala nezadovoljstvo delavcev, ki so ključni za uspešno vodenje Športnega centra (ŠC) Pohorje. Po naših informacijah želijo prekiniti delovno razmerje s ŠC Pohorje in podjetje celo že zapuščajo. Zaradi predpogodbe za najem ŠC Pohorje je Nipa začela postopke zaposlovanja delavcev«. Spomnimo, da naj bi Nipa v skladu z omenjeno predpogodbo v imenu mariborske občine za leto dni vzela v najem vso infrastrukturo ŠC Pohorje, ki je od lani v postopku prisilne poravnave. Rok za podpis dejanske najemne pogodbe pa se po Krajcerjevih besedah izteče z današnjim dnem.

»V razpisu so razpisani zgolj minimalni standardi izobrazbe tudi zato, da bi se nanj lahko prijavili tudi kompetentni sedanji zaposleni ŠC Pohorje, ki so podobne naloge opravljali že do zdaj in katerih prijave tudi pričakujemo. Treba je namreč takoj nadaljevati eno od glavnih dejavnosti ŠC Pohorje, če želimo najeto infrastrukturo upravljati kot dober gospodar. Pri odločitvi za zaposlitev bodo tako prevladovale specifične izkušnje kandidatov, brez katerih najete infrastrukture podjetja ni mogoče uspešno tržiti,« je še zapisal v pojasnilo.

Po poročanju Financ naj bi bilo delovno mesto »rezervirano« za Mirana Ferka, izkušenega strokovnjaka za športne priprave ekip, ki je zaposlen v ŠC Pohorje. Ferka nam včeraj ni uspelo priklicati, po poročanju omenjenega časnika pa ima menda odlične povezave s svetovnimi nogometnimi klubi, ki mu jih je v preteklih letih že uspelo pripeljati na priprave v ŠC Pohorje.