Vse odkar so ljubitelji najboljšega detektiva na svetu ugotovili, da bo Batmanov kostum za prihajajoč akcijski spektakel Batman proti Supermanu: Zora pravice oblekel oskarjevec Ben Affleck, so se po spletu širile številne kritike na račun izbire. Precej šal je požela tudi prva fotografija, na kateri Affleck upodablja starega in utrujenega Batmana.

Kljub temu Affleck nima zgolj kritikov. Med podpornike se je v pogovoru za ameriško revijo People uvrstil legendarni televizijski Batman Adam West. West je temnega viteza upodabljal med letoma 1966 in 1968, serija pa ostaja znana predvsem po danes precej nenavadnih komičnih vložkih in poučnih naukih za otroke in mlade. Tako že v prvem delu serije policija Batmanu prepreči lov za Riddlerjem zaradi suma opitosti za volanom, v podobni zapleti pa se vrstijo tudi v drugih epizodah.

Adam West, ki se je te dni mudil na Comic-Conu v San Diegu, je za People povedal: »Menim, da bo Affleck zelo dober, ker je izreden talent. Z velikim zanimanjem čakam, da ga vidim v vlogi.«