Moderna tehnologija in klasično oblikovano pohištvo sta marsikdaj na nasprotnih bregovih, a kljub različnim slogovnim izhodiščem ju lahko z malce posluha uspešno povežemo. To bomo najlažje dosegli tako, da sloga izenačimo oziroma da sta v stanovanju predstavljena enakovredno. Najlažje ju bomo povezali s posameznimi kosi pohištva v retro slogu ali pa z ustvarjanjem kontrasta med klasičnim pohištvom in moderno tehnologijo, ki s svojimi dimenzijami in zvočnimi ter vizualnimi učinki postaja enakovredna klasičnemu pohištvu.

Elektroniki najbolje ustreza minimalistični slog

Če boste stanovanje opremili v sodobnem minimalističnem slogu, ne boste imeli težav s postavitvijo sodobne elektronike v interjer. Slog takšnega pohištva je namreč povsem prilagojen prostoru, v katerem prevladujejo ravne geometrijske linije in praznina. Avdiooprema in videonaprave so osnovna oprema stanovanj, zato je prav, da nanje gledate kot na kose pohištva, ki z barvo in obliko dopolnjujejo razumevanje modernega prostora.

Elektronske naprave je treba v prostor namestiti pravilno, tako z gledišča uporabnosti kot estetike. Ploski televizor namestite na steno ali ga postavite na omarico v višini oči nasproti kavča ali sedežne garniture, da je gledanje najbolj udobno. Na police pod aparatom (že zaradi kabelske povezave) sodijo predvajalniki in druge medijske naprave. Postavitev zvočnikov pa je močno odvisna od velikosti in oblike prostora; če imate dovolj strokovnega znanja, se naloge lotite sami, sicer pa za pomoč rajši prosite strokovnjake, ki vam bodo pomagali do kar najbolj kvalitetno ozvočenega prostora.

Zvočniki kot samostojne skulpture

Če nimate posebnih akustičnih zahtev, lahko zvočnike v prostor postavite precej svobodno. Kot samostojne elemente jih lahko po prostoru premikate ali pa nanje gledate kot na skulpture. Zvočniki so lahko različnih oblik – od povsem enostavnih do figuralnih. Če boste izbrali takšne v obliki ravnih geometrijskih linij, ne boste zgrešili. Odlične učinke pa boste dosegli tudi s črnobelo kombinacijo.

Če boste zvočnike postavili na steno okrog televizorja, se morate držati določenih pravil, saj boste le tako dobili skladen videz. Zvočnike lahko postavite v isto linijo na levo in desno stran televizorja ali pa jih v razgibani postavitvi postavite na police. Kakor koli že se boste odločili, pomembno je, da boste dosegli lep in zanimiv končen vtis.

Vir: www.tportal.hr