Pri opremljanju spalnic imajo vse večjo vlogo posamezni detajli, kot so dekorativni predmeti, slike, morda celo kak kip. Vsi ti elementi pritegujejo pozornost in vdihnejo prostoru osebnost. Zelo pomemben element opremljanja pa je tudi razsvetljava. Lestenci in svetilke imajo tako uporabno kot tudi dekorativno vlogo, čedalje bolj priljubljena pa so manj opazna vgradna svetila, led-svetilke, ki jih lahko namestite tudi v omare.

Diskretne garderobne omare

Omare naj bodo čim bolj diskretne. S svojo velikostjo že tako pritegujejo preveč pozornosti, zato izberite čim bolj enostavne in enobarvne modele s čim manj detajli. Najbolj elegantne so vgradne omare, ki segajo od stropa do tal; idealna rešitev pa je seveda, če jih lahko postavite v popolnoma ločen garderobni prostor.

Postelja je središče spalnice

Najnovejši trendi narekujejo, da v spalnici kraljuje postelja. Njen dizajn je lahko zelo zapleten in inovativen, lahko pa tudi bolj enostaven in popestren z zanimivim lesom, krznom ali različnimi umetnimi materiali. Pri izbiri postelje pa seveda upoštevajte tudi velikost spalnice. Postelja naj v njej prevladuje, vendar pa naj ne zavzame celega prostora – velike postelje pač potrebujejo velike sobe. Upoštevajte tudi svoje življenjske navade. Ali pred spanjem morda berete ali telefonirate? Ali to počnete sede ali leže? Končni cilj je vedno tudi to, da prostor ustreza vsem vašim potrebam.

Posebna pozornost prav vzglavju

Notranji oblikovalci veliko pozornosti posvečajo prav urejanju vzglavja oziroma zidu za vzglavjem postelje. Priporočajo, da prav v ta del sobe postavite dekoracijo, ki bo pritegnila največ pogledov. Če v spalnici nimate dovolj prostora za shranjevanje, je to morda tudi primeren kotiček za nekaj polic (posebno, če ob postelji nimate nočnih omaric). Pazite le, da jih ne postavite tako, da vam kaj pade na glavo. Trendovska soba mora biti res estetska, vendar pa tudi spokojna, udobna in uporabna.

Vir: www.tportal.hr