Skoraj polovico prometa smo borzniki opravili z delnicami novomeškega farmacevta, ki so na tedenski ravni končale skoraj nespremenjene. Objava poslovnih rezultatov je pri vlagateljih zbudila mešane občutke. Na eni strani je Krka presenetila z visokim dobičkom, na drugi strani pa se ji ustavlja rast prodaje na skoraj vseh trgih, tudi na ruskem.

Med blue chipi so se najbolj podražile delnice Pozavarovalnice Sava, saj jim je bonitetna agencija Standard & Poor's ob rednem letnem pregledu poslovanja potrdila obstoječo oceno BBB+ s stabilnimi obeti. Občutna rast tečaja bi bila lahko tudi posledica kupovanja lastnih delnic, ki jih je že skoraj nekaj več kot dva odstotka vseh izdanih delnic. Pooblastilo za pridobivanje lastnih delnic, ki so ga delničarji izdali na aprilski skupščini Savi Re, velja za pridobitev do 10 odstotkov osnovnega kapitala družbe. To je vsekakor pomemben element krepitve dividendne politike, saj se s tem delničarjem povečuje donosnost naložbe v delnice. Tovrstne poteze bi lahko kazale tudi na obrambo pred prevzemom. Hrvaška skupina Adris in njena Croatia Osiguranje sta že izkazovali interes za Savo Re, prav tako pa sta že tudi kupovali njene delnice.

V ponedeljek je vlada, ki opravlja tekoče posle, na predlog Slovenskega državnega holdinga (SDH) spremenila sklep o privatizaciji, s katerim je tik pred volitvami zamrznila proces privatizacije. S tem se bodo prodaje preostalih 13 podjetij, namenjenih privatizaciji, nadaljevale. Vlada bo vsekakor morala z že izbranimi svetovalci pri prodajah narediti nove terminske načrte in znova preveriti, koliko vlagateljev se sploh še zanima za državne družbe. Pri že začetih prodajah bo terminski načrt podaljšan za vsaj mesec dni, kolikor je znašalo obdobje zamrznitve privatizacije, in tako lahko po končanih dopustih pričakujemo novo dogajanje pri Aerodromu in Telekomu Slovenije.