Zelo pomembno je, da nam pravilna izbira strešne kritine omogoči tudi manjšo porabo energije, prav tako pa moramo biti okoljsko ozaveščeni, da z izbiro kritine vplivamo na svojo in za prihodnje generacije varnejšo prihodnost.

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri strešne kritine?

Kritina, ki je odporna proti neurju, toči, orkanskemu vetru, potresu, snegu, mora biti vsekakor izdelana iz najmočnejšega materiala. Ta material je lahko le jeklo! Da pa lahko kritina, izdelana iz jekla, varuje nas in naše premoženje več desetletij, mora biti proizvedena iz najkvalitetnejšega jekla, zaščitenega s čim debelejšim slojem najkakovostnejše zaščite jekla.

Samo Metrotile, belgijski proizvajalec profiliranih jeklenih strešnih kritin, je dosegel dogovor z železarno Arcelor-Mittal, da samo za njih proizvaja najkvalitetnejše jeklo, zaščiteno s 300 g/m2 cinka in aluminija na obeh straneh strešnika. Debelina cinka in aluminija pomeni dolžino trajanja zaščite jekla in neposredno vpliva na življenjsko dobo izdelka. Dodatno ta nanos ščiti še nanos polimerne barve, ki preprečuje, da bi kemična zaščita letev pospešila korozijo.

Kaj pa videz strehe?

Kljub zagotovljeni kakovosti strešne kritine vsi pričakujemo, da bo ta tudi okras naše hiše.

Strehe Metrotile odlikujejo lepe oblike in širok izbor barv iz vrhnjega naravnega kvarc mineralnega posipa ali najkakovostnejši barvni premazi iz avtomobilske industrije.

Primerne so za pokrivanje tako individualnih stanovanjskih hiš kot tudi večjih stanovanjskih, poslovnih in industrijskih objektov.

S kakovostjo in videzom do največjega zadovoljstva pri izbiri strešne kritine

Proizvajalec Metrotile iz Belgije v celoti izpolnjuje najstrožje normative na trgu. Vsi izdelki so proizvedeni po standardih in zahtevah Evropske unije in vsi materiali, ki jih v svoji proizvodnji uporabljajo, so evropskega izvora. Hkrati pa Metrotile ponuja največjo izbiro oblik in barv. Je največji proizvajalec profiliranih jeklenih strešnih kritin z mineralnim posipom in najkvalitetnejšimi barvnimi premazi v Evropi.

Za svoje proizvode Metrotile jamči s 50-letno garancijo, vendar bo streha ob pravilnem vzdrževanju lahko trajala tudi dvakrat toliko.

Okolju prijazna streha

Metrotile pri proizvodnji plošč spoštuje vse lokalne in mednarodne ekološke standarde. Akrilni premaz na vodni osnovi in naravni mineralni kvarc posip ne vsebujeta toksičnih snovi. Testi neodvisnega laboratorija pa dokazujejo, da strešniki Metrotile zagotavljajo neoporečnost kapnice.