Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Sparta Praga - Malmo FF
0, 2

Obeta se hud boj za vstop v zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov, saj imata češki in švedski prvak zelo kvalitetni moštvi. Če ima Sparta na prvi tekmi prednost domačega terena, pa imajo Švedi zagotovo prednost v pripravljenosti, saj so zakorakali že v drugo polovico prvenstva (v katerem močno vodijo), medtem ko je Sparta odigrala šele prvi krog. V tem dvoboju favorita ni in so možnosti za napredovanje 50-50, zato se zdijo kvote močno pretirane v korist Čehov, medtem ko je MAlmo povsem sposoben ostati neporažen.

Nogomet - Norveška - 1.liga

Valerengen - Stabaek
1

Valerenga je še vedno v boju za mesta, ki vodijo v Evropo, saj lahko z današnjo zmago zaostanek za drugouvrščenim zmanjša le na tri točke. Na dosedanjih sedmih domačih tekmah v tej sezoni še ne pozna poraza, pozitivna serija pa se bo najbrž nadaljevala tudi danes, ko gosti Stabaek, tekmeca iz spodnje polovice lestvice, ki ga verjetno čaka boj za obstanek.

Tenis - ATP - Washington

Kavčič B. - Becker B.
2

Kavčič je v zadnjem času igral kar dobro in zmagal nekaj challengerjev, toda nazadnje je v Astani razočaral, ko je izpadel že v četrtfinalu proti na papirju precej slabšemu tekmecu. Če ne bo precej popravil trenutne forme, se mu ne piše nič dobrega proti izkušenemu Nemcu, ki je pretekli teden na dokaj močnem turnirju v Atlanti izgubil šele v polfinalu.

Tenis - ATP - Washington

Sela D. - Benneteau J.
1

Sela je pretekli teden odlično igral v Atlanti, kjer je prišel vse do finala, tam pa moral priznati premoč domačinu Isnerju. Izraelec sedaj nadaljuje turnejo po Ameriki, v prvem krogu Washingtona pa ga čaka dvoboj z izkušenim Bennetaujem, ki je na lestvici uvrščen kar 42 mest pred njim. Vloga favorita je zato na strani Francoza, a Sela bo po dobrem tednu v Atlanti prav gotovo zelo samozavesten in zmožen ugnati nasprotnika, ki v zadnjih mesecih ni pokazal prav navdušujočih predstav.