Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Prijateljske tekme

Parma - Monaco
2
Medtem ko se Parma sooča s finančnimi težavami, zaradi česar je ostala celo brez nastopov v Evropi, Monacu denarja ne primanjkuje. To se odraža tudi v njihovem igralskem kadru, ki kljub prodaji Jamesa Rodrigueza ostaja izvrsten. To bi se moralo potrditi tudi na današnji tekmi, na kateri bo francoski podprvak v vlogi velikega favorita.

Nogomet - Mednarodni klubi - Prijateljske tekme

Napoli - Kalloni
1
Med seboj se bosta pomerila italijanski in grški prvoligaš. Razlika v kvaliteti je očitna, saj Napoli sodi med najboljše klube na Apeninskem polotoku, medtem ko Kalloni v svoji državi velja za prvoligaškega povprečneža. Četudi Neapeljčani ne bodo nastopili s svojo najboljšo postavo, bi morala njihova kakovost priti do izraza.

Nogomet - Mednarodni mladi - EP U19

19Nemčija - 19Avstrija
1
Nemci se lahko pohvalijo, da imajo enega najboljših podmladkov na svetu, kar je plod izvrstnega dela z mladimi, s katerim so pričeli pred desetletjem. Avstrijci so v tem pogledu v bistveno slabšem položaju. Povrhu je treba še opozoriti, da mlada nemška reprezentanca ni izgubila že več kot šest tekem.


Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Split - Istra 1961
1

Splitčani se že nekaj let gibljejo v zgornji polovici lestvice, česar za Istro, četudi je lani prvenstvo zaključila na solidnem šestem mestu, ne moremo trditi. Čeprav so bile zadnje tekme med moštvoma vselej izenačene, pa tokrat – tudi zaradi prednosti domačega igrišča – bolje kaže Dalmatincem, ki so zelo solidne predstave pokazali že v času pripravljalnega obdobja.