Predsednik nadzornega sveta družbe Velika planina Tomaž Besek je povedal, da se je na razpis prijavilo več kandidatov, a jih je s svojo vizijo razvoja najbolj prepričal Keder; izkušenj z vodenjem podobnih športno-rekreativnih centrov pa ni imel nobeden izmed prijavljenih kandidatov. »Vsekakor je družba v boljšem stanju, kot jo je pred leti prevzel dosedanji direktor, je pa res, da bo treba vložiti ogromno energije, znanja in dela, da bo zaživela in delovala optimalno,« so še pristavili na občini. Vršilec dolžnosti Leon Keder, ki je začel delati pred nekaj dnevi, pa je dejal: »Kot ljubitelj Velike planine sem delo sprejel kot izziv, da družbi povrnem ime, ki si ga zasluži. Glede stanja družbe pa lahko povem, da družba trenutno redno poravnava svoje obveznosti. Mislim, da smo edina družba v Sloveniji in celo širše, ki ni dolgoročno zadolžena z velikimi (milijonskimi) krediti. Seveda pa se zavedamo, da opravljamo dela v panogi – žičničarstvo –, ki sama sebe težko preživlja. Zato se je družba usmerila v širitev gostinske in turistične dejavnosti, kar se je izkazalo za dobro.«

Tudi njegova vizija dela je usmerjena predvsem v izboljšanje ponudbe oziroma gostinsko-turistične aktivnosti. Ponudbo že širijo na spodnji postaji nihalke, kjer so pravkar uredili nov prostor za piknike in peko na žaru, v kratkem pa nameravajo v okrepčevalnici pri spodnji postaji nihalke streči tudi hrano, saj kuhinjo že prenavljajo. Uredili bodo tudi parkirišče. Seveda se bo Keder, kot pravi, zavzemal tudi za čim boljšo žičničarsko infrastrukturo in optimizacijo delovanja družbe, tudi z zmanjševanjem stroškov. Reorganizacije poslovanja družbe in njenih izdatkov se bo lotil z iskanjem notranjih rezerv, stroške dela in poslovanja pa bo poskušal zmanjšati tudi s primernim razporejanjem delovnega časa.

Kar zadeva poletno sezono, jim vreme trenutno ni naklonjeno, ugotavlja, vendar pa upa, da bo avgusta vreme prijaznejše. Zimska sezona pa bo odvisna tudi od delovanja sedežnice. Odločitev, kaj narediti z obstoječo sedežnico, je v zaključni fazi, pravi in dodaja, da bodo odločitev predložili nadzornemu svetu. Upajo pa, da bo sedežnica obratovala še pred novim letom.