S Pintarjem so se poravnali

Čez šest let je stanje porazno. Po neuradnih podatkih je nedokončana gradnja naprodaj, bližnji stanovalci (v bloku je okoli 20 strank) pa so se po hudih sporih s podjetnikom poravnali. »On je vložil tožbo, ker naj bi ga ovirali s svojimi postopki, a smo se zdaj dogovorili za služnost na delu njegovega zemljišča. Zemljišče je kupil in pridobil dovoljenja v dobri veri, da zapletov ne bo,« so nam povedali.

Zdaj lahko tudi podjetnik samo ugotavlja škodo, ki je nastala, ker se je gradnja ustavila ob jezi ljudi, da jim nekdo zida dobesedno pod okni. Izvirni greh je bil namreč v tem, da stanovalci sploh vedeli niso, da blok nima določenega funkcionalnega zemljišča, kot ga ima vsaka taka nepremičnina. In tako je novi lastnik zemljišča lahko začel graditi svojo nepremičnino tik ob desetletja starem bloku.

Uradniški spodrsljaj?

Ko je graditelj pridobival dovoljenja, so tekli vsi postopki in na ključni obravnavi za pridobitev soglasij ni bilo uradnika Mestne občine Kranj, ki bi takrat moral opozoriti, da funkcionalno zemljišče ni določeno. Če bi to storil, bi se investitor z gradnjo moral odmakniti od bloka in ljudje namesto na zelenico ne bi skozi okna gledali v zid. »Postopek za določitev funkcionalnega zemljišča še vedno poteka, to pa ni spremenilo dejstev glede gradnje,« trdi odvetnica stanovalcev Jelka Sajovic, ki tudi sama živi v bližnjem bloku.

Ena od stanovalk nas je medtem opozorila, da so se v nedokončani nepremičnini že začele zbirati tudi podgane, da pa se stanovalci še zdaleč niso sprijaznili s tem, kar se je zgodilo, potrjuje nedavna nova prijava Petra Colnarja komisiji za preprečevanje korupcije. »Želim odgovore o ravnanju Mestne občine Kranj, pojasnilo, zakaj na lokacijski ogled ni bilo uradnika. Ali je mogoče, da ga ni bilo z razlogom, in ali je ta razlog podlaga za kakšno okoriščanje?« se sprašuje Colnar. V prejšnji sestavi protikorupcijska komisija ni našla sledi korupcije, a stanovalec Mrakove ni bil zadovoljen z odgovori, zato se je odločil, da o vsem seznani tudi vodstvo komisije.