Že včeraj zvečer pa so zbrane med drugim zabavala nekatera znana primorska glasbena imena, skupina Kingston, Ne me jugat, Marino Legovič in Tulio Furlanič. Prihodnjo soboto se bodo na več prizoriščih po mestu zvrstili Tinkara Kovač s skupino, Platana in Marineros, Roxie band in Robert Vatovec Big Band, Sixtynine, SemiPro Bank, Nirvana Tribute, Young vibes, Pena party in Trubači, Rudi Bučar in Istrabend. Med 23. uro in polnočjo bo nebo razsvetlil tudi ognjemet. Nedelja pa bo v znamenju Wernerja in Orange juice banda, Tomaža Klepača in Tria Teci Teci. »Prireditev je bila res priljubljena med ljudmi, tako med domačini kot preostalimi. Obiskovalci so prihajali iz vse Slovenije. Želeli smo, da se spet obudi nekaj, kar so ljudje sprejeli za svoje,« nam je o razlogih za vrnitev prireditve povedala Marina Jelen z Mestne občine Koper, ki je zanjo prek razpisa namenila 20.000 evrov, organizacijo pa je prevzela koprska družba AN-TI 7.

Mestna občina je pred dobrim desetletjem pod imenom Rumena noč sicer nadaljevala tradicionalno poletno prireditev Koprska noč, ki jo je dolga leta organiziralo tukajšnje turistično društvo. Župan Boris Popovič pa si je nato zamislil drugačen koncept prireditve in na razpisu za organizacijo izbral ljubljansko podjetje Kisik. Zaradi domnevnih nepravilnosti pri izboru, ki naj bi bil vnaprej dogovorjen, in nato še domnevno neupravičene odobritve stroškov za čiščenje mesta po prireditvi ga je doletela ovadba. A ker so sodni milini mleli zelo počasi, je zaradi zastaranja sodišče postopke ustavilo.

Pestro še ves avgust

Prireditvi se je občina medtem že odrekla, ker je želela tudi na račun pritožb nekaterih občanov (pre)množičen in (pre)hrupen dogodek nadomestiti z več različnimi prireditvami, ki so se odvijale vse poletje, letos pa ga je v nekoliko skrajšani različici z manj zvenečimi glasbenimi imeni spet obudila.

Tudi sicer je poletno dogajanje v Kopru precej živahno. Kot nam je povedala Jana Otočan iz Turistične organizacije Koper, bo naslednji teden poleg prestavljene Rumene noči potekala tudi šagra v Dekanih s poletnim rajanjem v maskah. Avgusta se bodo zvrstili še tradicionalna prireditev Na pomolu je fešta in ribiška nedelja, kubanski salsa festival ter velik koncert Magnifica.