Med najbolj pričakovanimi rezultati lahko omenimo objavo podjetja Apple, ki je sicer poročalo o mešanih poslovnih rezultatih, vendar je trg zaradi optimizma glede prihoda iphona 6 pozitivno reagiral, saj je delnica po objavi pridobila slabe 3 odstotke vrednosti. Veliko pozornosti je bilo usmerjene tudi v rezultate Facebooka, ki pa je pozitivno presenetil tako glede prihodkov kot dobička. Vlagatelji so bili posledično navdušeni nad objavo ter pognali delnico 5 odstotkov višje, na novo rekordno vrednost.

Rezultati so imeli pozitiven vpliv na trg, saj je SP 500 v zadnjih dveh tednih pridobil odstotek vrednosti in dosegel novo rekordno vrednost. Rasti ni preprečila tudi novica o sestrelitvi potniškega letala nad Ukrajino, ki je šokirala svet. Negativen vpliv na delniških trgih je bilo namreč čutiti vsega en dan. Na to novico pa je burneje reagirala cena nafte, ki je pridobila 4 odstotke, vendar se je rast nato ustavila.

Močan vpliv na borze bodo v prihodnji tednih še naprej imeli poslovni rezultati, na podlagi katerih bo indeks SP 500 poskušal doseči mejo 2000 točk.

Avtor članka ni imetnik omenjenih delnic. ALTA Invest d. d. in z njim povezane osebe so lahko lastnice omenjenih delnic.