Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Prijateljske tekme

Wellington FC - Newcastle
2
Medtem ko se nekateri angleški velikani te dni mudijo v ZDA, so se pri Newcastlu odločili za obisk Nove Zelandije. Potem ko so s 4:0 zlahka odpravili Sydney FC, se bodo tokrat pomerili z domačinom Wellingtonom. Slednji ni od Avstralcev nič boljši, zato Otočani prav težkega dela ne bi smeli imeti.

Nogomet - Belgija - 1. liga

Standard - Charleroi
1
Svojo ligo po poletnem premoru začenjajo tudi Belgijci. Novo sezono bosta odprla Standard in Charleroi, ki imata za sabo zelo uspešno pripravljalno obdobje, saj sta prijateljske obračune praviloma dobivala. Vloga favorita pripada Standardu, ki se je lani boril za naslov prvaka, povrhu pa igra pred domačimi igralci.


Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Lokomotiva ZG - Dinamo ZG
2

Za razliko od zadnjega medsebojnega računa, ki se je končal z rezultatom 1:1, je Dinamo mestne derbije z Lokomotivo praviloma dobival. Od hrvaškega prvaka se zmaga pričakuje tudi danes, nenazadnje je njegova ekipa bistveno kakovostnejša, zaradi evropskih tekem pa tudi bolje uigrana.

Košarka - Mednarodni - Prijateljske tekme

Slovenija - Gruzija
1

Slovenci so na četrtkovi tekmi odpor Kanade strli šele v drugi polovici tekme in na koncu slavili z 92:80. Kljub temu selektor Jure Zdovc s predstavo svojih košarkarjev ni bil najbolj zadovoljen. Priložnost, da se mu njegovi izbranci oddolžijo, bo že nocoj, ko se bodo pomerili proti Gruziji. Čeprav je Slovenija na papirju boljši tekmec, pa Gruzijci še zdaleč niso košarkarski analfabeti.