Po odhodu številnih nosilk igre (Andrea Penezić, Barbara Lazović, Katarina Krpež, Andjela Bulatović, Daniela Piedade in Nina Wörz, že med sezono je odšlo pet tujk) so bili v Stožicah prisiljeni v popolno prenovo ekipe. »Res je mali čudež, kar nam je uspelo v nekaj tednih. Vložili smo veliko energije in časa v iskanje igralk in reševanje dolgov. Glede na dogajanja v minuli sezoni sta pri nekaterih prisotna nezaupanje in slab glas Krima, a po drugi strani ima klub uspehe, tradicijo in dobro ime iz preteklosti. Uspelo nam je v kratkem času sestaviti ekipo, ki je mešanica slovenske mladosti in tuje izkušenosti,« pravi trenerka Marta Bon, ki bo priprave začela 1. avgusta.

Kljub dolgovom Krima (direktor Goran Dujić je trenutno na bolniški, a očitno ne bo več na tej funkciji) do njih so v klubu ostale Jelena Grubišić, Sergeja Stefanišin, Miša Marinček, Tamara Mavsar, Maja Zrnec, Nina Zulič in Špela Potisek, Bojoviću in Bonovi pa je uspelo pripeljati kopico odličnih domačih in tujih igralk. Med štirimi tujkami je pogodbo prva podpisala 29-letna makedonska reprezentantka Mirjeta Bajramovska, doslej članica Kometala, nato pa so ji sledile 34-letna Rusinja z makedonskim potnim listom Marina Lambevska (Astrahan; obe levi zunanji), enako stara Francozinja Amelie Goudjo (krožna napadalka z več kot 100 nastopi za reprezentanco, zadnja leta igralka pariškega Issyja) in 25-letna desnokrilna Srbkinja Maja Luković (Crvena zvezda). Jekaterina Čečkova, dosedanja igralka Dinama iz Volgograda ter 20-letna hči rokometašice in slovenske reprezentantke Olge Čečkove, ima tudi slovensko državljanstvo, Krimov dres bodo v novi sezoni nosile še reprezentantke Alja Koren (v Krim se vrača po dveh letih na Madžarskem), Alja Janković (vrnitev po enoletnem igranju v Celju), 22-letna Polona Barič (Piran) in leto mlajša Lara Hrnčič (Velenje), Neli Irman pa se je odločila za zagrebško Lokomotivo.

Uprava se je morala spopasti tudi z več kot 800.000 evri dolga. Igralke so del(ček) denarja od skupno šestih zaostalih plač že dobile, z nekaterimi pa se vodstvo še pogaja o višini in rokih izplačil. Proračun, ki je v minuli sezoni znašal okoli 1,8 milijona evrov, bo več kot prepolovljen. »A še ta polovica za to sezono bo pravzaprav prepolovljena, kajti pol denarja bo šlo za sprotno delovanje kluba, pol pa za poplačilo dolgov. V bistvu bomo v tej sezoni imeli proračun, ki bo znašal le četrtino tistega iz minule,« opozarja Bonova.

Mercator je že dolga leta glavni sponzor Krima, pogodba z najboljšim sosedom pa velja še za to sezono. V klubu upajo, da prodaja podjetja Konzumu ne bo vplivala na nadaljnje sodelovanje. »Na denarnem področju se je treba prilagoditi gospodarskim razmeram in v klubu poslovati v skladu z njimi, ne pa tako, kot se je v preteklosti. Verjamem, da bo Mercator znova prepoznal pomen in vrednost Krima ter podprl novi projekt,« se nadeja trenerka Bonova.