Med pomembnejšimi makroekonomskimi objavami v ZDA izstopa v tekočem tednu objava podatkov z ameriškega nepremičninskega trga, kjer se krepi prodaja obstoječih nepremičnin.

Indeks vodilnih gospodarskih kazalcev newyorške organizacije Conference Board, ki velja za dobro napoved prihodnjega zdravja ameriškega gospodarstva, je junija napredoval že peti mesec zapored. Gre za novo potrditev napovedi, da se bo gospodarska rast v drugi polovici letošnjega leta okrepila. V mesecu juniju so v ZDA zabeležili 2,1-odstotno letno inflacijo in ob nadaljevanju upadanja brezposelnosti ter okrevanju potrošnje bodo tudi v prihodnje podjetja vse lažje prenašala višje cene vhodnih surovin na končnega potrošnika, kar bi se lahko v drugi polovici leta odrazilo v nekoliko višjih inflacijskih pritiskih. Vendar si, sodeč po objavi podatkov za inflacijo na mesečni ravni, tudi ameriška centralna banka FED lahko vzame nekaj več časa za razmislek glede politike obrestnih mer. Vlagatelji na delniških trgih pa lahko v teh okoliščinah še naprej izkoriščajo ekspanzivno politiko ameriške centralne banke.

Sezona objav rezultatov poslovanja v drugem letošnjem četrtletju je v polnem razmahu. Znotraj indeksa S&P 500 jih je svoje poslovanje razkrilo približno 30 odstotkov. Okoli 77 odstotkov podjetij, vključenih v indeks S&P 500, ki so že razkrila podatke o poslovanju za drugo četrtletje letošnjega leta, je preseglo pričakovanja analitikov glede višine dobička, medtem ko je 70 odstotkov podjetij preseglo tudi pričakovanja o višini prihodkov. Sodeč po objavah gre še vedno večino zaslug za izboljšano poslovanje podjetij pripisovati optimizaciji poslovanja, nekoliko manj pa rasti njihovih prihodkov.