Prvi del pripravljalnega obdobja so skakalci posvetili bolj fizični moči, zadnje tedne pa so opravili tudi že veliko skokov na skakalnici. Po besedah trenerjev se pri večini fantov že kažejo obrisi pravih skokov. Eden teh, ki kažejo dobre skoke, je tudi Peter Prevc. Nenazadnje je zmagal na obeh uvodnih tekmah celinskega pokala v novi sezoni, ki sta bili prvi julijski vikend v Kranju.

A kljub temu 21-letnik poudarja, da ga čez poletje rezultati bolj malo zanimajo. "Tako jaz kot drugi fantje iz ekipe smo dobro pripravljeni. Zadnji teden smo stopnjevali formo, tako da upam, da se nam bodo nastopi čez vikend čim bolje izšli. Zadnji dnevi pred odhodom na Poljsko so bili namenjeni še zadnjim tehničnim popravkom in pridobivanju občutkov, da se nam dobri skoki čim bolj usidrajo v glave," je dejal Prevc, ki se na tekmah poletne VN doslej še ni povzpel na zmagovalni oder v posamični konkurenci.

Tretje ali 15. mesto? Povsem vseeno

Ne glede na to pa junak minule olimpijske zime poudarja, da ga to, ali bo stal na odru za zmagovalce ali ne, čez poletje ne zanima preveč, saj je namen poletne sezone zgolj dobra priprava za zimsko, ki edina šteje: "Videli bomo, kaj bodo poletne tekme prinesle. Moje želje so predvsem to, da vidim, kje sem, kaj mi manjka in kaj še lahko izboljšam. Ali to pomeni tretje ali 15. mesto, mi je povsem vseeno, najpomembneje je, da dobim občutek, kaj vse moram popraviti do zime."

Prevc z novostmi v novi sezoni le deljno zadovoljen

Skakalce to sezono čakata dve pomembni novosti; ena je nov sistem tekmovanja s tremi serijami, ki ga bodo testirali že na poletni VN, druga pa spremembe pri dresih, saj je Mednarodna smučarska zveza Fis po številnih kolenskih poškodbah, ki jih je prinesla uvedba povsem oprijetih dresov, spet dovolila nekaj tolerance. Za prvo novost je Prevc prepričan, da bo zagotovo povzročila precejšnjo zmedo, drugo novost pa pozdravlja: "Dresi so se za zdaj super obnesli. Čeprav gre zgolj za centimetrsko spremembo, se pri meni osebno to veliko pozna. Nekako imaš občutek, da gre res za večji dres, tako da je res lažje skakati."

Tekme dobrodošle za razbitje monotonosti

Četudi Prevc rezultatskih ciljev, vezanih na poletno VN, nima, pa so same tekme zanj zelo dobrodošle in se jih veseli. "So dober pokazatelj trenutne forme. Poleg tega malo razbijejo monotonost treningov, saj so sicer načrti vadbe zelo podobni. Od aprila, ko sem začel priprave na novo sezono, se treningi zelo ponavljajo in tudi zato so tekme dobrodošle. Poleg tega so tekme lepa priložnost, da dvigneš raven skakanja, testiraš psihično trdnost in se pripravljaš na zimo," je pred odhodom na Poljsko še razkril Prevc, ki je po intenzivnih kondicijskih pripravah pridobil tri kilograme telesne teže, in priznal, da so njegovi skoki trenutno na precej višji ravni, kot so bili ta čas pred letom dni.