PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Maribor - Zrinjski
1

Maribor je v zadnjih letih zrasel v resen evropski klub, ki je vsako leto zelo prisoten na sceni in le redko razočara. Pred dvobojem z Zrinjskim je veljal za nespornega favorita in tudi na prvi tekmi je bil nekoliko boljši tekmec, manjkal je le gol za zmago. Tokrat se v Ljudskem vrtu obeta prava ofenziva na gol bosanskega prvaka, ki bo le stežka znova zdržal vseh 90 minut brez prejetega gola. Če bi Mariboru spodletelo priti do zmage in se ne bi uvrstil v naslednji krog, bi bila to senzacija in velik polom za vijoličaste.

Nogomet - Liga prvakov

HJK Helsinki - Rabotnički
1

V tem paru gre za podoben položaj kot pri mariborskem paru, saj se je prva tekma prav tako končala z 0:0, favorizirani HJK pa je bil v gosteh nekoliko boljši tekmec, a ni uspel zadeti. Na domačih tleh bo Fincem verjetno nekoliko lažje, saj HJK v domačem prvenstvu znova blesti in vodi z veliko prednostjo, zato v klubu in med navijači vlada dobro vzdušje, na domačem igrišču pa le redko izgubljajo točke, so pa tudi dominantni, saj so na 11 tekmah prejeli le 4 gole.

Nogomet - Liga prvakov

Ventspils - Malmo FF
2

Malmo ima po polovici švedskega prvenstva na prvem mestu šest točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem in koraka novemu naslovu prvaka naproti, toda na prvi tekmi v kvalifikacijah za ligo prvakov pa je razočaral svoje privržence, saj ni uspel streti odpora latvijskega Ventspilsa. JE pa bilo na igrišču jasno videti, da ima Malmo precej močnejšo zasedbo, saj je ves čas napadal, a se latvijski bunker ni vdal. Čeprav bo na gostovanju nekoliko težje, gre vseeno pričakovati, da bo Malmo ponovno tista ekipa, ki bo narekovala ritem igre in stiskala obroč okoli domačih vrat, kar bi jim moglo na koncu prinesti želen rezultat in napredovanje.

Tenis - ATP - Atlanta

Querrey S. - Sela D.
1

Querrey v zadnjih mesecih sicer ne blesti in je na lestvici ATP padel na 61. mesto, toda turnir na ameriških tleh mu omogoča, da ob podpori publike pride do nekoliko boljšega rezultata in pridobi nekaj mest na lestvici, kar mu v prihodnje omogoča kaj lažji žreb na turnirjih. V prvem krogu je z 2:0 brez težav ugnal tekmeca, kar mu bo dalo še nekaj samozavesti, da bo lahko odpravil tudi Izraelca, ki na teniški lestvici za njim zaostaja več kot 30 mest.