Slovenski skakalci so po uvodnih pripravah, ki so temeljile bolj na telesni pripravi, zadnje tedne veliko delali tudi na tehniki. V preteklih dneh so skakali v Planici na Bloudkovi velikanki ter se pospešeno pripravljali na poletno sezono. Nihče od fantov nima na veliko nagrado vezanih posebnih rezultatskih ciljev, vsi v en glas poudarjajo, da se želijo le čim bolje pripraviti na zimo, katere vrhunec v poolimpijski sezoni bo nordijsko svetovno prvenstvo v švedskem Falunu (18. 2. - 1. 3. 2015).

Prevc še ni bil na stopničkah, a se s tem ne obremenjuje

Najboljši slovenski skakalec minule zime in zmagovalec uvodnih tekem celinskega pokala v začetku julija v Kranju, Peter Prevc, je po zadnjem treningu pred jutrišnjim odhodom na Poljsko povedal, da je ekipa dobro pripravljena na prva tekmovanja poletne VN.

"Tako jaz kot fantje iz ekipe smo dobro pripravljeni. Zadnji teden smo stopnjevali formo, tako da upam, da se nam bodo nastopi čez vikend čim bolje izšli. Zdaj smo delali še zadnje tehnične popravke, da se nam dobri skoki čim bolj usidrajo v glave, jutri gremo pa že na pot," je dejal Prevc, ki se v poletni VN še ni povzpel na zmagovalni oder v posamični konkurenci: "Videli bomo, kaj bodo poletne tekme prinesle. Moje želje so predvsem to, da vidim, kje sem, kaj mi manjka in kaj še lahko izboljšam. Ali to pomeni tretje ali 15. mesto, mi je povsem vseeno, najpomembneje je, da vidim, kaj vse moram popraviti do zime."

Damjan lani skoraj dobil turnejo, letos pa bo prvo tekmo izpustil

"Moj glavni cilj za poletje je, da pridem v konstantno formo, da so skoki iz tekme v tekmo na dobri ravni, tako kot so bili lani ob koncu poletja. In da se čim bolj spravim v tekmovalni ritem, da bi bilo potem v zimo to čim lažje prenesti. Vse, kar bo v skupni razvrstitvi v 'top 10', bom zelo zadovoljen," je povedal novopečeni očka Jernej Damjan, ki je lansko sezono poletne VN končal na skupno drugem mestu, letos pa bo uvodni tekmi v Wisli zaradi naraščaja izpustil in se ekipi pridružil v Einsiedelnu.

Kranjec z mislimi pri testiranju smuči in ne pri rezultatih

Tudi izkušeni Robert Kranjec pridno trenira za novo sezono, čeravno sam s skoki zadnja tedna ni najbolj zadovoljen: "Kakšno sezono poletno veliko nagrado vzameš malo bolj resno, kakšno manj. Odvisno od ciljev in načrta priprav na zimo. Sam sem trenutno v fazi testiranja smuči, tako da posebnega poudarka na rezultate ne bo. Pomembno mi je, da bi tehnično čim bolje odskakal, da bi se nato lahko lažje odločil za smuči."

Grilc: Kažejo se že obrisi pravih skokov

Trenerska ekipa reprezentance je ostala takšna, kot je bila, saj nad fanti še naprej bdijo Goran Janus, Jani Grilc, Nejc Frank in Matjaž Polak. "V prvem delu pripravljalnega obdobja smo dali več poudarka fizični pripravi, zadnje tedne pa se posvečamo specialni pripravi, skokom na skakalnici. Pri večini fantov se že nekako kažejo obrisi pravih skokov. Seveda je pa tako, kot je vsako poletje: vse skupaj ne gre tako tekoče, kot bi fantje radi, a vemo, da velik obseg treninga pusti posledice pri tehniki. Ni nobene panike, stvari gredo lepo, fantje so pridni in upamo, da bodo tudi solidno odskakali," je po treningu pod Poncami povedal Grilc.