"Rui je v zadnjih etapah vozil bolan. Kljub bronhitisu je poskušal, a bolezen se je le stopnjevala. Včerajšnji dan je preživel v bolnišnici v Pezenasu, zdravniki pa so mu nadaljnji nastop odsvetovali," so sporočili iz njegove ekipe.

Sedemindvajsetletni Portugalec je imel letos na Touru visoke cilje, saj je prvič nastopil kot kapetan ekipe. Še lani je bil pri ekipi Movistar pomočnik Alejandru Valverdeju.

Nibali napoveduje ponovitev Pantanijevega dosežka

Italijanski kolesarski zvezdnik Vincenzo Nibali zanesljivo vodi na letošnji dirki po Franciji, že pred njenim koncem pa že razmišlja tudi o naslednji sezoni, v kateri naj bi poskušal dobiti tako Giro kot Tour, kar je leta 1998 nazadnje uspelo rojaku Marcu Pantaniju.

Kolesar Astane je navdih navdih dobil v 15. etapi letošnjega Toura, ko je videl, kako uspešen je bil Poljak Rafal Majka, šestouvrščeni z letošnjega Gira in zmagovalec 15., izredno zahtevne gorske etape dirke po Franciji.

"Majka mi je dokazal, da se na Touru da odlično kolesariti, tudi če si pred tem nastopil na Giru. Jaz sem nekaj takega neuspešno poskušal, ko sem bil mlajši, zdaj pa sem izkušen in taktično močnejši, tako da menim, da bi se lahko na obeh dirkah boril za vrh. Vsekakor se bom o tej možnosti po koncu sezone pogovoril z vodstvom ekipe, " je dejal Nibali, ki lahko postane šesti mož z zmago na vseh največjih večdnevnih dirkah. Na Giru in Touru je v eni sezoni zadnjič nastopil leta 2008, ko je kot 23-letnik italijanski krog končal na 11. mestu, francoskega pa na 20. mestu.