Lanski nedokončani načrt

Projekt, vreden okoli 160.000 evrov, bosta financirala občina in Zavod za turizem Novo mesto. Podobo kompleksa ob Krki sta zasnovala arhitekta Tomaž Slak in Klemen Vodnik s sodelavko Vesno Sindič, sestavljajo pa ga kopališče in prostori za piknik v sklopu ureditvenega načrta športnega rekreacijskega parka Portoval. Ta bi bil razdeljen na centralni severni in manjši južni del, kjer bi bile table s podatki o čistosti reke, gostinski lokali, sanitarije in ribiški pomoli. Poskrbljeno bi bilo tudi za najmlajše, saj bi zanje uredili poseben bazenček. Na občini obljubljajo, da bodo uredili plovni režim in okrepili čolnarsko ponudbo pri baru Boter. Tako naj bi vsakemu meščanu omogočili brezplačno čolnarjenje po zelenomodri lepotici. 

Ta teden naj bi izbrali izvajalca

Lanski nedokončani načrti so se prenesli v letošnje leto, ko naj bi na občini in zavodu za turizem že zavihali rokave. »Zdaj smo tako daleč, da smo že izvedli razpis za izvedbo del na javnem portalu, upam, da bomo že ta teden izbrali enega od štirih izvajalcev, ki so se prijavili na razpis,« pojasnjuje Kuljaj.

Čeprav letošnje muhasto poletje ni prineslo temperaturnih presežkov in vročinskih rekordov, so posamezni sončni dnevi poskrbeli za željo po ohladitvi. Novomeščani tudi letos te nimajo na dosegu roke, zato se lahko sproščajo v termalnih kopališčih ali se podajo do mejne reke Kolpe. Kljub vsej naravi, ki jo premore naša dežela, si tudi Novomeščani želijo urejenega okolja in svojega kopališča.