V napadu so jo skupili klubski soigralci in reprezentanti Aurelien Rougerie, Julien Pierre in Benjamin Kayser. Najtežje poškodbe naj bi utrpel Pierre, ki je leta 2011 skupaj z Rougerijem s Francijo izgubil v finalu svetovnega ragbi prvenstva.

Kot so sporočili iz njihovega kluba ASM Clermont, so bili vsi trije nemudoma odpeljani v bolnišnico, noben igralec pa naj ne bi bil v življenjski nevarnosti. »Skupino igralcev je z orožjem, tudi mačetami, napadlo ducat mož, potem ko so se vračali v hotel,« so v izjavi za javnost zapisali pri klubu.

Policija, ki osumljence še išče, je sporočila, da je do incidenta prišlo okoli tretje ure zjutraj, ko so se igralci vračali iz nočnega kluba, do napada pa bi lahko prišlo zaradi spora z drugimi obiskovalci. »Nihče ni pričakoval tega. Večer se je končal zares slabo,« je dogodek za tiskovno agencijo AFP komentiral športni direktor ASM Clemonta Jean-Marc Lhermet in napad označil za nenadejan in brutalen.

Kayser in Rougerie naj bi bolnišnico zaradi zgolj manjših poškodb že zapustila, medtem ko je bil Pierre zaradi globokih ureznin v predelu boka operiran. »Klub je zaradi dogodka močno šokiran in ogorčen. Pri preiskavi bomo oblastem nudili vso potrebno podporo,« so še sporočili iz kluba, ki sicer velja za enega najboljših v Franciji.