Junaka etape sta bila tudi Švicar Martin Elminger in Novozelandec Jack Bauer, ki sta bežala praktično od začetka etape, v zadnjih 50 metrih pa ju je glavnina ujela.

"Do konca nismo bili prepričani, ali bomo ujeli ubežnika ali ne. Vse je kazalo, da smo z lovljenjem zamudili, toda na koncu se je pokazalo nasprotno. Nekatere ekipe, med njimi tudi naša, so opravili neverjetno delo, tako da kljub dežju in spolzkim cestam, ki so bile zaveznice ubežnikoma, odločal ciljni sprint," je po svoji drugi etapni zmagi na letošnji dirki in že enajsti letošnji, med drugim je zmagal dirko Milano-San Remo, dejal 27-letni Kristoff. Norvežan je bil na cilju eden od številnih, ki je tolažil Bauerja, ker kljub odličnemu kolesarju ni prišel do etapne zmage.

"Vsak, ki se želi ukvarjati s kolesarstvom, sanja, da bo nekoč dobil etapo na Touru. Jaz sem bil v ekstremno dolgi etapi 50 metrov pred ciljem, a se mi ni izšlo. Imel sem močne noge, mogoče bi se mogel od Elmingerja odlepiti že prej, mogoče bi moral poskušati še s samostojnim napadom, toda zdaj je za vse prepozno. Razočaran sem, ker ne vem, kdaj se mi bo spet ponudila taka priložnost. Hkrati pa bi se vseeno zahvalil Martinu, za skladno sodelovanje v pobegu," je bil na cilju razočaran Bauer, ki se je moral zadovoljiti z desetim mestom.

Slovencev tudi v 15. etapi ni bilo v ospredju, je pa Koren pri lovljenju ubežnikov opravil veliko dela, da se je lahko njegov kolega Sagan na koncu boril za etapno zmago.

V skupnem seštevku je pred dnevom odmora vrstni red na vrhu ostal nespremenjen, še vedno zanesljivo vodi Italijan Vincenzo Nibali (Astana).