Tretji je bil Francoz Jean-Christophe Peraud (Ag2r). Slovencev Kristijana Korena (Cannondale) in Simona Špilaka (Katjuša) tudi tokrat ni bilo v ospredju. Špilak je bil s 25:24 minute zaostanka 112., Koren je bil 139., zaostal je 27 minut in 40 sekund.

Majka je bil član ubežne skupine (v njej so bili tudi Geraint Thomas, Nicolas Roche, Peter Sagan, Alessandro De Marchi, Joaguim Rodriguez ...), napadel pa je na zadnjem vzponu na Risoul, ko se je v svojem ritmu povsem oddaljil od tekmecev in prišel do največjega uspeha v karieri. Zasledovalci so se v zadnjih kilometrih sprva le spogledovali, kar je izkoristil Nibali. Tako kot v petek se je odpeljal naprej, sledil pa mu je le Peraud. Italijan je skušal uloviti vodilnega Poljaka, ki pa je dovolj dobro kolesaril, da je lahko z dvignjeno roko prečkal cilj. Nibali je za njim zaostal 24 sekund, Peraud še dve sekundi več.

"To je moja prva zmaga v karieri. Tour je še dolg. Morda mi uspe še kakšen pobeg, upam na še kakšno zmago. Ta zmaga je tudi za Alberta Contadorja, ki je doma (odstopil je po padcu, op. STA). Tu smo bili, da dobimo dirko po Franciji, ampak še naprej se borimo. Včeraj sem bil drugi, danes sem zmagovalec. Še naprej se bomo trudili," je po zmagi dejal Majka, ki je slavil na letošnji najtežji alpski etapi, na kateri so kolesarji morali premagati dva vzpona prve kategorije in enega nekategoriziranega; vzpon na 2630 metrov visok Col d'Izoard je bila najvišja točka letošnjega Toura.

Nibali je vnovič povečal prednost pred najbližjimi zasledovalci. Španec Alejandro Valverde zdaj zaostaja 4:37 minute, Francoz Romain Bardet na tretjem mestu pa še 13 sekund več. Špilak je skupno 85., Koren pa 138.

V nedeljo kolesarje čaka 222 kilometrov dolga etapa od Tallarda do Nimesa, v ponedeljek pa je na francoski pentlji prost dan.