Na zadnjem, nekategoriziranem vzponu, dolgem 18,2 km, sta se nekaj kilometrov povsem v ospredju vozila Poljak Rafal Majka in Čeh Leopold König, Nibali pa jima je priključil 6,5 kilometra pred ciljem, ko se je odpeljal Francozu Thibautu Pinotu in Špancu Alejandru Valverdeju. Italijan se je z vodilnima vozil do 194. kilometra, nato pa v svojem ritmu odpeljal naprej.

Ko je Valverde skočil naprej, se je zdelo, da bi se lahko približal Nibaliju v skupnem seštevku, vendar je na koncu bilo povsem drugače. Italijan je dokazal, da je za tekmece premočan, čeprav je v zadnjih kilometrih ostal brez ključnih pomočnikov, Danca Jakoba Fuglsanga, ki je padel, in Italijana Micheleja Scarponija, ki je odpadel na zadnjem vzponu. Valverde je na koncu ciljno črto prečkal na četrtem mestu, peti je bil Pinot.

"Verjetno sem v najboljši formi v življenju, ker sem letos res dobro treniral pred začetkom sezone. Nisem dosegal izjemnih rezultatov, toda vse je bilo podrejeno velikemu cilju - Touru," je dejal Nibali, ki je na letošnji francoski pentlji prikolesaril do tretje etapne zmage.

Etapa je premešala vrstni red na prvih mestih. Nibali še naprej ostaja v rumenem, doslej drugi Avstralec Richie Porte je danes povsem odpovedal in izpadel iz boja za najvišja mesta. Na drugem mestu je zdaj Valverde, ki zaostaja tri minute in 37 sekund, na tretje mesto je napredoval Francoz Romain Bardet, ki zaostaja 4:24 minute.

Sicer pa so Tour predčasno končali še trije kolesarji. Na poti do cilja so ga končali francoski prvak iz leta 2013 Arthur Vichot, lani devetouvrščini v skupnem seštevku na francoski pentlji Španec Daniel Navarro in Kolumbijec Janier Acevedo.

Slovenca Kristijan Koren iz ekipe Cannondale in Simon Špilak, član Katjuše, tokrat nista končala med najboljšimi. Koren je osvojil 117. mesto, Špilak je bil 130., za zmagovalcem pa sta oba zaostala 38:38 minute. V skupnem seštevku je višje Špilak, ki je 80., Koren je 138.

V soboto kolesarje čaka 14. etapa iz Grenobla do Risoula, dolga 177 km.