Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Avstrija – 1.liga

Salzburg - Rapid
1
Tako kot v Sloveniji se tudi v Avstriji ta konec tedna pričenja nova prvenstvena sezona. Prvi favorit je zagotovo Salzburg slovenskega reprezentanta Kevina Kampla, ki je bil lani izjemno prepričljiv in zlahka osvojil ligo. Salzburžani se bodo sicer že v prvem krogu pomerili z lani drugouvrščeno ekipo. Obeta se izjemno zanimiva tekma, na kateri pa se pričakuje, da bodo tri točke osvojili gostitelji.

Nogomet - Bolgarija - 1.liga

Haskovo - Ludogorets
2
Ludogorets prav težkega dela danes ne bi smel imeti, saj mu bo nasproti stala ekipa Haskovo, ki si je z drugim mestom v lanski sezoni zagotovila nastop med elito. Remi ali celo poraz bolgarskega prvaka v gosteh bi bilo zato velikansko presenečenje.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Olimpija - Krka
1
Olimpija je kljub vsem težavam in skromni lanski sezoni uspela sestaviti zelo konkurenčno ekipo. A kljub temu da je Krka na papirju veliko slabši nasprotnik, Ljubljančani v lanski sezoni z njo niso imeli najboljših izkušenj, saj so se zadnje tri tekme končale z minimalno zmago Dolenjcev.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Maribor - Rudar (V)
1
Tako Mariborčani kot Velenjčani so že v tekmovalnem ritmu, saj so oboji že zaigrali na evropski sceni. Medtem ko je Rudar izpadel, pa slovenske prvake naslednji teden čaka povratni obračun proti Zrinjskemu. Prvenstveni obračun jim bo zaradi uigravanja moštva prišel še kako prav.

Nogomet - Mednarodni mladi - EP U19

19Bolgarija - 19Nemčija
2

Nemci se lahko pohvalijo z izjemno nadarjenim podmladkom, nenazadnje jim je prav odlično delo z mladimi, ki so ga pričeli pred desetletjem, v Braziliji prineslo naslov najboljšega na svetu. Bolgari sicer nimajo slabega moštva, kar dokazuje tudi njihov več kot šest tekem dolg niz neporaženosti. Na drugi strani so Nemci še uspešnejši in veljajo za absolutne favorite.