Izbranci Luke Slabeta, ki so po zmagi 3:2 v Solunu v tekmo vstopili s prednostjo, so tekmo sicer dobro začeli, imeli v prvem nizu pobudo, največ vodili za tri točke, toda končnico odigrali živčno in nervozno, tako da so Grki ob koncu dosegli šest zaporednih točk in se po točki najboljšega igralca tekme Mitarja Đurića veselili vodstva z 1:0.

To je še dodatno zatreslo roke Slovencem, drugi niz so začeli katastrofalno. Vrstile so se napake (predvsem v napadu), Grkom pa je uspevalo vse, imeli so tudi precej sreče. Tako so po prvem tehničnem odmoru vodili z 9:1, Slovenci so jih v nadaljevanju tudi zaradi številnih menjav v ekipi lovili, prišli do treh točk zaostanka (18:21), a nato spet naredili nekaj napak, tako da so se znašli v zaostanku 0:2.

Po neprepričljivi igri v napadu, slabem pritisku s servisi in igri brez bloka so se domači hitro znašli v zaostanku tudi v tretjem nizu, a prišli k sebi, po asu Danijela Koncilje izenačili na 20:20, v končnici pa zaigrali zbrano, odlično je deloval predvsem korektor Alen Šket, in niz dobili s 25:22.

Navijači so pričakovali, da bo Slovencem dobljeni niz dal dodatnega elana, mogoče jim ga je, a kakovost njihove igre ni bila na želeni ravni, tako da so bili v četrtem nizu ves čas v zaostanku za eno ali dve točki. Pri zaostanku 15:19 je že kazalo, da so gostitelji izgubljeni, vendar so prišli na točko zaostanka, Klemen Čebulj je z blokom celo izenačil na 22:22. Danijel Koncilja je pri 22:23 dobil blok, goste pa je v finale po protinapadu popeljal Đurić.

»V Grčiji smo izgubili priložnost, kajti lahko bi zmagali 3:1, ne le 3:2. Tako je Grke vsaka zmaga peljala naprej. Preveč napak smo naredili v prvem nizu. V drugem so Grki začeli še bolje igrati, obranili so neverjetne akcije in nas nadigrali. V tretjem nizu smo se vrnili, v četrtem pa spet nismo izkoristili priložnosti, medtem ko so oni jih. V težkih trenutkih se vidi, da smo mladi in neizkušeni, a moramo vztrajati,« je bil po tekmi razočaran slovenski reprezentant Tine Urnaut. sta, šr