Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Evropska liga

Rosenborg - Sligo Rovers
1

Rosenborg je stari znanec evropskih tekmovanj, zato ima izkušnje, da takšne dvoboje obrne v svojo korist. Čeprav moštvo ni več tako kvalitetno, kot je bilo pred leti, ko se je redno uvrščalo v ligo prvakov, gre še vedno za solidno zasedbo, ki po polovici sezone v norveškem prvenstvu zaseda četrto mesto. Norvežani bi znali že na prvi tekmi odločiti potnika v naslednji krog kvalifikacij, saj se zavedajo pomembnosti domače tekme, njihov tekmec pa tudi ni zastrašujoč, saj v irski premier ligi po dobri polovici tekem med 12 klubi zaseda skromno 5. mesto, za vodilnimi pa zaostaja že 17 točk.

Nogomet - Evropska liga

Molde - Gorica
1

Goričanom je žreb določil enega najtežjih možnih tekmecev, saj je Molde v polnem zagonu že nekaj časa, norveško prvenstvo pa je ravno na polovici. Za nameček je Molde z naskokom najboljša ekipa prvega dela prvenstva in vodi z lepo prednostjo šestih točk, na 15 tekmah pa je izgubil le enkrat, zmagal pa 11-krat. Ob teh podatkih je le stežka Gorici pripisovati kakšne velike možnosti, da se domov vrne s pozitivnim rezultatom, saj so za njimi težke priprave, slovensko prvenstvo pa se še ni začelo, tako da forma v primerjavi z lansko sezono močno spremenjene goriške zasedbe najbrž še ni na vrhuncu.

Nogomet - Evropska liga

Rijeka - Ferencvaroš
1

Matjažu Keku je uspelo lani navdušiti z Rijeko, katero je popeljal do skupinskega dela evropske lige in tam izgubil le dve tekmi, v hrvaškem prvenstvu pa so Rečani osvojili drugo mesto. Letos lahko od Kekove čete pričakujemo še napredek, zato bi bilo kar presenetljivo, če bi v Evropi padla na prvo prepreki z Madžarske. Dobro formo Rijeke je potrdila tudi petkova zmaga v hrvaškem superpokalu proti Dinamu, kar bo gotovo dobro delo vzdušju v slačilnici. Na vroči Kantridi bo Ferencvaroš le stežka pariral razigrani Rijeki in najbrž ne bo ostal neporažen.

Tenis - Challenger - Poznan

Rola - Smirnov
1

Trenutno drugi najboljši Slovenec Blaž Rola je na challengerju v Poznanu prvi nosilec, v drugem krogu pa ne bi smel imeti preveč težav z Ukrajincem Smirnovim, ki se je na turnir prebil prek kvalifikacij, na ATP lestvici pa zaseda šele 312. mesto, medtem ko je Rola že nekaj časa v najboljši stoterici (trenutno je 82. ).